Nagyon hétfő van? Ezeket a filmeket nézd, hogy elfeledkezz róla!

Csokoládé, tengeralattjárós film és egy régi klasszikus, a Tremors.

A biztonság záloga - Film+, szeptember 7. hétfő, 19.15h

Luke Wright exrendőr (Jason Statham) egy napon elveszít egy megbundázott mérkőzést, ezért az orosz maffia bosszúból megöli a családját. Luke-ot a véletlen összehozza Mei-jel (Catherine Chan), a kínai kislánnyal, akit ugyanazok a gengszterek üldöznek, akik a családját is megölték. Meiről kiderül, hogy matekzseni, akit a triádok arra kényszerítenek, hogy nekik dolgozzon. A lány egy felbecsülhetetlen értékű kódszámot őriz az emlékezetében, amelyért a triádok, az orosz maffia és a New York-i rendőrség korrupt tagjai akár gyilkolni is képesek. Luke hadjáratot indít a város alvilága ellen, hogy megmentse az ártatlan lány életét.

 

Rendíthetetlen - Film Now, szeptember 7. hétfő, 20h

Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis "Louie" Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen életét követi nyomon. Louie két társával együtt túléli egy repülőgép lezuhanását a második világháborúban, és 47 napig hánykolódnak egy tutajon, majd elfogja őket a japán hadsereg, és fogolytáborba kerülnek.

 

Mindenütt nő - Viasat3, szeptember 7. hétfő, 21h

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) New York egyik legmenőbb fiatal divattervezője, gyönyörű és bájos, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye, Andrew Hennings (Patrick Dempsey), aki nemcsak vonzó, hanem nagyon gazdag is. Melanie mégis a vőlegénye nélkül utazik haza, hogy falusi szüleivel közölje a jó hírt és ami még fontosabb, vőlegénye megérkezése előtt, a férjétől, Jake Perrytől (Josh Lucas) is el szeretne válni. Ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a fényes nagyvárosnak, hozzáment első szerelméhez, egy borostás, neveletlen, sörvedelő sráchoz.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - Film Mánia, szeptember 7. hétfő, 21h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

Csokoládé - Filmcafe, szeptember 7. hétfő, 21h

A Csokoládé vidám mese arról, mennyire meg tud változtatni bennünket, ha megízleljük az élet örömeit. Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, ahol az elfojtott vágyak és a félelem szenvedélyes csatába kezdenek az érzékek felszabadító és ellenállhatatlan erejével. Lansquenet-ben ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit a faluban, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek (önmaguk előtt is) rejtett vágyait. Vianne-nek mágikus képessége van arra, hogy minden vásárlója számára kiválassza a személyre szóló finomságot, és egyesek csakhamar teljesen át is adják magukat érzékeik csábításának. Mások viszont, mint Reynaud grófja, a nemesség helyi dísze, elszánt ellenségévé válnak. Reynaud meggyőződéssel vallja, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Szembenállásuk meg is osztja a kisváros lakóit azokra, akik a régi rend biztonságát kívánják megőrizni, és azokra, akik végre élvezni akarják a szabadság újonnan felfedezett.

 

U-571 - Filmcafe, szeptember 7. hétfő, 23.20h

1942 áprilisában Hitler hadba állítja tengeralattjáróit az Egyesült Államok ellen. A legtöbb amerikai nem is sejti, hogy a szövetségesek mekkora veszteségeket szenvednek el végig a Keleti Parton. Az amerikai haditengerészet ugyanis képtelen feltörni a németek rádiós kódjait, szinte vakon küzdenek támadásaik ellen. Megszületik hát egy titkos bevetés terve: útnak indítanak egy tengeralattjárót, hogy német felségjel alatt foglaljon el egy sérült német tengeralattjárót, az U-571-et, és szerezze meg a kódok feltöréséhez szükséges dekódert.

 

Csatahajó - Mozi+, szeptember 7. hétfő, 23.45h

Peter Berg a producere és rendezője ennek a látványos akció-kalandfilmnek, amely vízen, levegőben és a szárazföldön bontakozik ki, ahogy a bolygónk a túlélésért küzd egy felsőbbrendű erő ellen. 14 ország hadiflottájának legjobbjai érkeznek a RIMPAC elnevezésű nemzetközi hadgyakorlatra, Hawaii partjaihoz. Ahol a cél összemérni a képességeiket több szintéren, és nem utolsó sorban tanulni egymástól, fejlődni, tapasztalatokat szerezni. Ezt megelőzően nem sokkal, a NASA ugyaninnen, egy jelet küldött a világűrbe. Egy olyan bolygóra, amely nagyban hasonlít a miénkhez, ahol akár élet is lehet. A válasz nem várat magára sokat, ami öt ismeretlen objektum révén érkezik a légkörünkbe és csapódik a Hawaii partok közelébe. A tengerészeti flotta három rombolója szembesül majd először azzal, ami hozzánk érkezett...egy olyan harmadik típusú találkozás lesz ez, amely nem ígérkezik békés kimenetelűnek…

 

Holtidő - Paramount Channel, szeptember 7. hétfő, 23.30h

Egy normális napon a percek és az órák lassú unalomban, egyformán telnek Gene Watson könyvelő számára. De ez nem az a nap. Amikor Watson hatéves kislányával leszáll a vonatról egy Los Angeles-i pályaudvaron, sejtelme sincs róla, hogy a következő másfél óra élete legnyomasztóbb rémálmává válik. Pillanatok alatt egy olyan dráma főszereplője lesz, ami morbid izgalmat szokott kiváltani a közvéleményből, amikor bekerül a hírekbe. Kislányával együtt két álrendőr ejti foglyul őket. Watson ultimátumot kap: kilencven percen belül meg kell ölnie valakit, vagy meghal a kislány. A kijelölt célpont egy ártatlan közéleti személyiség. Watson nem fordulhat a hatóságokhoz, mert félti gyermeke életét. Az idővel folytatott őrült versenyfutásban minden pillanat gyors és halálos következményekkel jár.

 

Gracie választása - Film4, szeptember 7. hétfő, 00.10h

Drogfüggő anya felelőtlen viselkedése miatt Grace-t és testvéreit újra nevelőotthonba és gyámság alá akarják helyezni. Ezt elkerülendő a tizenhét éves lány egy nem mindennapi áldozatra szánja el magát annak érdekében, hogy a család együtt maradhasson.