Natalie feneke - Király!

Őszinték leszünk, a Király!-t rendszerint lehúzni szokás, mégis van egy olyan kellemesen idétlen humora, ami miatt megér egy misét. És láthatjuk benne Natalie Portmant is!

Szeretjük a lovagtörténeteket, imádjuk a Gyűrűk urát és nem véletlenül van olyan hatalmas rajongótábora a Trónok harcának, de ez régen, az említett alkotások előtt is így volt és nyilván a jövőben is így lesz. Mert nincs menőbb a talpig páncélba öltözött kőkemény lovagoknál, akik más lovagokat és sárkányokat ölnek, legyőzik a gonoszt és megmentik a mélyen dekoltált királylányokat. Ám vannak másfajta lovagok is, például a hősök semmirekellő testvérei. Ilyen a léha, lusta és cinikus Thadeous herceg is Mourne királyságában, aki a bátyja, a bátor, nemes és talán kissé naiv Fabious árnyékában él. Csakhogy Leezar, a gonosz varázsló elrabolja Fabious menyasszonyát, hogy beteljesítsen egy régi jóslatot, és a két herceg elindul, hogy kiszabadítsák a lányt és megmentsék a királyságot – igaz, Thadeous nem éppen önszántából kel útra.

David Gordon Green (Áramlat, Ananász expressz) rendező, a Thadeoust alakító és a forgatókönyv feléért is felelős Danny McBride, illetve a másik főszereplő, James Franco országos cimborák, így némiképpen érthető, hogy könnyen vették a feladatot  és kevésbé komolyan a munkát. Magyarul: elbaromkodták az egészet, néha egészen ordenáré, sokszor tiszteletlen poénokat is megengedtek maguknak, ezért sokan nem szeretik a filmet, mások viszont pont ezért nézik meg újra és újra. Ráadásul a szintén remek Zooey Deschanel mellett Natalie Portman az egyik főszereplő, aki ugyan csak az 50. perc környékén jelenik meg, de ettől kezdve meghatározó jelenséggé válik. Igaz, a gyönyörű színésznő nem „önként” vállalta a szerepet: kétséges volt, hogy a már elforgatott Fekete hattyút bemutatják-e, mert nem volt még forgalmazó, ő pedig a Király!-ban kapott gázsival akart besegíteni az anyagi gondokkal küszködő produkciónak. Ez nagyon rendes volt tőle, ahogy az is, hogy bevállalt egy tóparti vetkőzős jelenetet, amivel el lehetett adni ezt a rendkívül link, de nagyon vicces filmet.