Nekiment a Született feleségek elítélt sztárjának egykori kollégája

A sorozat Carlosát alakító Ricardo Chavira jól megmondta a magáét a főiskolai felvételi csalássorozatban betöltött szerepéért két hét börtönre ítélt Felicity Huffmanről.

Korábban többször is írtunk róla, hogy a Született feleségek című sorozattal híressé vált színésznő áprilisban bűnösnek vallotta magát az amerikai történelem valaha volt legnagyobb főiskolai felvételi csalássorozatában, melynek keretében a sztár – harminchárom másik szülővel együtt – 15 ezer dollárt fizetett megvesztegetés gyanánt egy egyetemi adminisztrátornak, aki kijavította a helytelen válaszokat a sztár lányának felvételivizsga-lapján, így a gyerek a valós eredményénél nagyjából 400 ponttal többet szerzett a teszten, amin ráadásul kétszer annyi ideig dolgozhatott, mint a többiek.

Felicity Huffman és férje, a szintén színész William H. Macy az ítélethirdetés napján a bostoni bíróságon. Forrás: Nic Antaya for The Boston Globe via Getty Images

 

Huffman tárgyalására szeptember 13-án került sor, és – ahogy arról szintén beszámoltunk – 14 nap börtönbüntetésre (amelynek letöltését október 25-én kell megkezdenie), továbbá egy év próbaidőre és 250 óra közmunkára ítélték, ezenkívül 30 ezer dolláros bírság kifizetésére is kötelezték. S miközben a színésznő egykori Született feleségek-beli kolléganője, a Gabrielle Solist alakító Eva Longoria a között a 27 közeli hozzátartozó, rokon és barát között volt, aki Huffmant támogató levelet írt a bíróságnak, és abban az általa elkövetett bűncselekmény minél kedvezőbb elbírálására kérte a hatóságot, Longoria sorozatbeli férje egészen más véleményen van.

Ricardo Chavira és Eva Longoria a Született feleségekben. Forrás: port

 

A Carlos Solist megformáló Ricardo Chavira a Variety bejegyzését osztotta tovább a Twitteren: a tweet egy arról szóló cikkre mutat, hogy – még tárgyalása előtt – Felicity Huffman azzal védekezett, hogy ő csak „egyenlő esélyt” akart biztosítani a felvételin tanulási nehézségekkel küszködő lányának, ezért fizette le az adminisztrátorokat.

„A fehérek előjogai. És én nyolc évnyit láttam ebből, szóval tudom, miről beszélek.

Az elszámolási kötelezettség és a felelősség sz*rt sem jelent ezeknek az embereknek” – írta Chavira a poszt fölé.

„Nyolc éven át volt szerencsém megtapasztalni ezt, miközben a Született feleségeket forgattuk. Egy életre eleget kaptam abból, hogy félvérként kezeltek, és napi szinten kellett megküzdenem ezzel, mindkét irányból” – tette hozzá a színész, aki félig mexikói, félig amerikai származású. A dolog iróniája pedig az, hogy a Chavira által említett előjogok és a fehérekkel szembeni kivételezés ebben az esetben is érvényesült, hiszen ezt a posztot a sztár már szeptember 14-én, Huffman ítélethirdetésének másnapján kirakta, a sajtó azonban csak most, több mint három héttel később kapta fel a dolgot...


(via Uproxx)