Nem showműsor-t, csak egy lapos rendezvényt csináltak az új Megasztárban

Sem a zsűri összetétele, sem a helyszínválasztás nem kedvez a 12 év után újraélesztett Megasztárnak, ami kevésbé harsány, mint a konkurencia ugyanilyen műsora, de egyben szürkébb is.

12 év után visszatért a Megasztár a TV2 műsorára, ami kapásból egy sor kérdést vet fel. Miért kellett ennyit várni? Miért pont most tér vissza a műsor és mit tud ígérni egy, a menet közben elképesztően megváltozott közönségnek? Miért kellett a zsűribe pont Marics Peti és miért a Temuról rendelik a zsűritagok ruháit?

Viccen kívül, a Megasztár annak idején nagy durranás volt, komoly zsűrivel és komoly felfedezettekkel, akik ma is a hazai könnyűzenei élet alapemberei. Mint Rúzsa Magdi és Molnár Ferenc Caramel, akik idén már a zsűriben kaptak helyet, a koncepció pedig nagyjából eddig is tartott, meg addig, hogy bevegyék a Marics Petit.

Mert őt biztos szeretik a tiktokozó fiatalok

– meg azért, mert a VALMAR másik fele, Valkusz Milán a konkurencia pont ilyen műsorában, az X-Faktorban kapott helyet, és a TV2 nem arról híres, hogy bármilyen hasonló ziccert kihagyna. Marics egyébként milliméterre pontosan ugyanolyan hitelesen tudja megmondani, mi mennyire jó a popszakmában, mint egyslágeres társa az X-faktorban. A másik két zsűritag; Papp Szabi már csinált hasonlót, Marsalkó Dávid pedig pont ráért…

Forrás: MediaPress

 

Az első rész főleg a zsűriről szólt, azért foglalkozunk velük annyit. Ez nem volt egy összeszokott társaság, még nem is éreztek rá egymásra, ami kissé zavaró volt, ugyanakkor nem is voltak olyan harsányak, mint például Majka vagy Gáspár Laci a másik csatornánál. Mindenki döntse el, hogy ez jó vagy rossz, de ez a zsűri nem csinálta a fesztivált, kevesebb volt a sztárallűr – amitől néha kicsit szürkék is maradtak.

Ilyen szempontból az sem segített, hogy a helyszín nem volt jó választás.

A Bálna egy rendezvényközpont, egy nappal teljes fényben fürdő létesítmény, ahol egyszerűen nincs meg az az intimitás, ami egy fellépéshez kell, és tekintsük most a jó és csapnivaló énekeseket is fellépőknek. Ez a helyszín olyan, mint ahol céges rendezvényeket tartanak, itt a közönség elhelyezése is esetlen, nincs meg az a színpadélmény, ami az X-Faktornál már eleve adott.

Forrás: MediaPress

 

Elnézést, de óhatatlan a folyamatos összehasonlítás a két műsor között, hiszen mindkettő ugyanarról szól, csak kicsit más a megközelítés. Az RTL-nél komolyabban vették a showbizniszt, de ettől több a trash rész is, több a bántó megnyilvánulás – itt nincs műbalhé, megbotránkoztatás vagy a pancserek kinevetése. Pedig a fellépők nagyon hasonlóak, és a műsormenet is szinte ugyanaz.

Vegyél 5-6 pocsék versenyzőt, majd hozz be néhány jót, hogy azután a zsűri önmagától meghatódva ünnepelhesse őket.

És itt is volt olyan zavart, labilis lelkiállapotú jelentkező, akit illett volna nem beszerkeszteni - nem élő adásról van szó, miből állt volna? -, de engedtek az olcsó szórakoztatás csábításának, és csak megmutatták az illetőt, ahogy szegény bolondot csinál magából. Ez megvolt mindkét műsorban, mindkettőnél rossz szájízzel. Az Megasztár azonban végső soron szürkébb, unalmasabb, mint az X-Faktor.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

Nem sok értelme van végigmenni a fellépőkön, és bár voltak, akik szépen énekeltek, akiknek jó hangjuk volt, de egy sem volt, akire pár nap után is emlékeznénk. Leszámítva persze a meglepetésvendég ifjabb Schobert Norbit, aki közepesen jól énekel,

de őt nem azért emelték ki, mert tehetséges, hanem azért, mert ő az ifjabb Schobert Norbi,

aki már bokszolt is – ha a másik csatornán is. Volt még egy pasi is, aki a volt csaja előtt lépett fel, akit jól kibeszélt, ami elég kellemetlen volt, pláne úgy, hogy mindketten rosszul énekeltek, meg volt egy kisfiú, aki lelkesen táncolt, miközben az anyukája – szintén rosszul – dalolt. Nagyjából őket lehet kiemelni, ami nem túl fényes.

Forrás: MediaPress

 

Persze volt, amit lehet dicsérni: a műsort felvezető Till Attilát és a fellépőkkel foglalkozó Ördög Nórát: ők a TV2 igazi kincsei, igazi profik, akik mindent ugyanolyan lelkesedéssel csinálnak, és akiknek van igazi, szerethető egyéniségük. A győztes énekes 40 millió forintot zsebel be, emellett felvehet egy dalt Los Angelesben a Paramount Recording Studios-ban, amihez klipforgatás is jár. A műsor kap egy háttérműsort is, amely minden pénteken 15.00-kor érhető el a TV2 Play-en. A Megamánia műsorvezetői Kárpáti Rebeka modell és Goják Jana tiktoker lesznek.

Értékelés: 6/10