Nicolas Cage lesz a Tiger King

Az értékcsökkentett sztár a Netflix közelmúltbeli szenzációjának, a Tiger King (Tigrisvilág) című dokusorozatnak a fikciós verziójában játssza majd az őrült nagymacska-tulajdonost.

A Tigrisvilágról nemrégiben mi is írtunk kritikát, ahogy arról is beszámoltunk, hogy megdöntötte a streamelős óriáscég leghosszabb időn át legtöbbek által nézett műsorának rekordját (március 20-án került fel a Netflixre, és 15 napon át volt folyamatosan a szolgáltatás legnézettebb tartalma.).

Nem csoda, hogy ezt a sikert mások is meg akarják lovagolni, így a hétrészes bűnügyi dokumentumfilm-sorozatnak hamarosan készül a fikciós verziója – habár az a hírek szerint nem a (teljes eredeti címén) Tiger King: Murder, Mayhem and Madness című dokuszéria remake-je lesz, hanem egy (ugyanúgy a főhősről szóló) Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild című újságcikk alapján írják.

Még nagyobb szenzáció, hogy a 8 részesre tervezett fikciós sorozat Joe Exoticját nem más alakítja majd, mint Nicolas Cage, aki ezzel első tévés szerepében debütálhat. A projektet az American Vandal című sorozat producereként ismert Dan Lagana vezeti, és egyelőre ezeken az információkon kívül mást nem lehet tudni róla.

A Tiger King egyébként amerikai nagymacskatartók igaz története, akik részint házikedvencként tartanak tigriseket, részint tenyésztők, akik vadasparkokban mutogatják őket, és halálos ellenségeskedés tör ki közöttük – olyannyira, hogy Exotic jelenleg is 22 éves börtönbüntetését tölti, amiért meg akarta öletni egyik riválisát. A férfi egyébként korábban arról beszélt, hogy szerinte Brad Pittnek vagy David Spade-nek kéne őt játszania egy esetleges adaptációban. Remélhetőleg azért Nicolas Cage személyével is elégedett.


(via Uproxx, Independent)