Október 13-án indul a Tündérkert című magyar kalandfilmsorozat a Duna tévén

Október 13-án, pénteken este 21 órakor dupla epizóddal debütál a Tündérkert című magyar kalandfilmsorozat.

Rögtön két résszel indul október 13-án, pénteken 21:00-kor és utána heti rendszerességgel látható minden pénteken 21:00-tól a Dunán az a 8 részes sorozat, amely Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készült. Aki a kulisszatitkokra is kíváncsi, másnap, október 14-én, vasárnap 16:30-kor a Hogy készült a Tündérkert? című werkfilmből megtudhatja, milyen instrukciókat adott a rendező, hogyan oldották meg a kaszkadőrök a legveszélyesebb feladatokat, hogyan készültek az maszkok és sebhelyek, és mit csináltak a színészek két felvétel között a közel 100 napos forgatás alatt.

A sorozat az Erdélyi Fejedelemség szorongatott helyzetét mutatja be, ahol elég volt egy pillanat, hogy a barátból ellenség váljon, mindenki csak magában bízhatott – és néha már magában sem. Az egyik oldalon ott áll Báthory Gábor, a Sárkány, vagyis a szenvedély, a nagyravágyás, a nagy ötletek, az indulatok és a konfliktusok harcosa. Mindezekkel szemben áll a Hattyú, vagyis a higgadt, művelt Bethlen Gábor, aki elvei és személyisége mentén dönt, legyen szó szerelemről vagy politikai állásfoglalásról. De vajon ki az igaz vezető?

Báthory Gábor szerepét Katona Péter Dániel, Bethlen Gábort Bokor Barna játssza. A Tündérkert női karaktereit Szamosi Zsófia, Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Balsai Móni és Parti Nóra alakítják, mellettük a főbb szerepekben Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Pál D. Attila, Dimény Levente és Németh B. Kristóf látható. A 8 részes sorozatot Madarász Isti rendezte, a vezető operatőr Garai Gábor. A produkciót a Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor producerpáros jegyzi. A sorozat a Duna Tv műsorán látható majd.