Összegyűjtöttük a pünkösdi szabad hétfőre a legjobb filmeket

Van belőlük bőven, tessék válogatni!

Egri csillagok - Duna Tv, június 1. hétfő, 14.35h

A történet Eger várának ostromával folytatódik. A korábbi főhős, Bornemissza Gergely Dobó István várkapitány jobbkeze. Távollétében családját megkörnyékezi a gonosz, Jumurdzsák képében, aki elrabolja Gergő fiát, hogy visszaszerezhesse talizmánját. A család Eger váránál találkozik újra...

 

Chicago - Film4, június 1. hétfő, 17.45h

Chicago, 1929. Gyilkosság. Szenvedély. Hírnév. Szex. És jazz, mindhalálig. A Szeles Város megannyi kalanddal és lehetőséggel kecsegtet. Ez a csábítás elkápráztatja Roxie Hartot, a látszólag ártatlan színésznőt, aki arról álmodozik, hogy az ének és a tánc kimenti őt élete egyhangúságából. Roxie egyetlen vágya, hogy Velma Kelly varietéművésznő dicső nyomdokaiba léphessen. Vágya kicsit másképp teljesül, amikor néhány nagyon elhibázott lépés folytán a sztár és a sztárjelölt is börtönbe kerül gyilkosság vádjával. A Matron Morton börtön felügyelete alatt Roxie találkozik Billy Flynn-nel, a legendás ügyvéddel, aki elvállalja Roxie ügyét, egy nem szerény összegért. Roxie berobban a csúcsra, mentorának nagy bosszúságára. Ám az agyafúrt Miss Kelly is tartogat néhány meglepetést a második felvonásra.

 

Az 50 első randi - Prime, június 1. hétfő, 19h

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucy-val, akinek remek a humora, bájos a mosolya, és a palacsintájából éppen meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba! Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövidtávú memóriája, egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henry-nek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítsa Lucy-t...

 

Az időgép - Film+, június 1. hétfő, 19.10h

Hartdegen (Guy Pearce), az 1900-as évekbeli, New York-i feltaláló megtervez és felépít egy csodálatos, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. Azonban egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban. A film Simon Wells rendező dédapja, H.G. Wells klasszikus regénye alapján készült.

 

Volt egyszer egy Kína - Film Mánia, június 1. hétfő, 19.35h

A 19. századi Kínában, Kanton tartományban Wong Fei-hung a harcművészetek legendás mestere felveszi a harcot mindenki ellen, aki szűkebb és tágabb hazája ellen tör. Wongnak veszélybe kerül saját harcművészetet oktató iskolája, ráadásul még meg is kell védenie távoli rokonát, a szépséges és teljesen elnyugatiasodott Yee "nénit" is, aki nemrég tért vissza az Egyesült Államokból. Yee varázsa nemcsak Wongot, hanem segítőtársát és asszisztensét Chungot is megérinti. De Wongnak nem sok ideje jut a szerelemre, hiszen külföldi hódítók és helyi kiskirályok ellen egyszerre kell felvennie versenyt. A heves küzdelemben még Yee is kénytelen megkérdőjelezni nyugaton elsajátított elveit. A kérdés már csak az, hogy kung fuval fel lehet-e venni a harcot a fegyverek ellen.

 

A mélység kalandora - Duna Tv, június 1. hétfő, 20.45h

Jacques-Yves Cousteau a XX. század egyik ikonikus alakja, akinek sok mindent köszönhet az emberiség. Felfedezései által megismerhettük, milyen csodás hely a világ, amelyben élünk, kutatásai rávilágítottak, mennyire fontos megóvni környezetünket. Családja mindenben támogatta. Fia, Philippe nem csak segítette az expedíciókat, de le is lefilmezte útjaikat. A legendás Cousteau kapitány amellett, hogy életét a tengerek, óceánok mélyének kutatásával töltötte, folyamatosan kereste helyét a világban, valamint saját boldogságát és az élet értelmét.

 

A kém, aki dobott engem - Prime, június 1. hétfő, 21h

Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad...

 

A galaxis őrzői - Viasat3, június 1. hétfő, 21h

A kalandor Peter Quill ellopja a titokzatos gömböt, amelyre a bolygóközi uralomra törő Ronan is pályázik. A főgonosz ezért hajtóvadászatot indít utána. Menekülés közben Quill kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal: Rockettel, Groottal, Gamorával és Draxszal. Az állig felfegyverzett mosómedve, az élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő és a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek milyen ereje van, és mekkora veszélyt jelent az univerzumra nézve.

 

Az igenember - RTLII, június 1. hétfő, 21h

Carl Allen (Jim Carrey) a válása után teljesen bezárkózik, és csak kedvenc horrorfilmjeinek él. Hiába próbálja őt barátja, Peter (Bradley Cooper) kirángatni a gödörből, mindig mindenre nemet mond. Egészen addig, amíg össze nem hozza a sors egy félőrültnek látszó ismerősével, aki elcipeli őt Terrence (Terence Trump) szemináriumára. Maga sem tudja, hogyan és miért, de fogadalmat tesz, hogy mostantól mindenre igent mond. Az igeneknek köszönhetően az utcai verekedéstől az előléptetésig mindent átél, még a nagy szerelmet és annak az elvesztését is.

 

Kincsem - RTL Klub, június 1. hétfő, 21.10h

A minden vagyonától megfosztott fiatal gróf, Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége. Utolsó fillérjeiből megveszi az értéktelennek tartott, kezelhetetlen lovat, Kincsemet. Mindenki rajta nevet, amikor Schultz, a tarka macska segítségével elkezdi felkészíteni a versenyzésre. Reményei hamarosan megvalósulni látszanak, amikor Kincsem lábán gyógyíthatatlan betegség jelentkezik. Ernő csak apja ellopott orvosi jegyzeteiben bízhat, amit ellensége, von Oettingen báró (Gáspár Tibor) őriz. A báró lánya, a makacsságáról híres Klara (Petrik Andrea) azonban a segítségére siet, ami még jobban felkavarja Ernő életét.

 

Balekok - Film4, június 1. hétfő, 21.55h

Christine 16 éves fia, Tristan elszökik otthonról egy kétes hírű ifjú hölggyel. A leleményes asszony _ mivel férje alkalmatlan a feladatra _ volt kedveseit kéri meg fia felkutatására. Elhiteti a két férfivel, hogy övék az eltűnt gyerek. Jean Lucas (Gérard Depardieu) újságíró, keménykötésű fickó, ő aztán képes volna megtalálni az elkóborolt lurkót, csakhogy nem sok hitelt ad Christine szavainak. A másik apajelölt Francois Pignon (Pierre Richard), az örökös depressziós viszont készséggel vállalkozik a feladatra. A két ál-apa lázasan nyomozni kezd.

 

Félelem és reszketés Las Vegasban - Filmcafe, június 1. hétfő, 22.40h

1971-ben járunk, az Egyesült Államokban, a kompromitációs botrányba keveredett Richard Nixon elnöksége és a hippi korszak idején. Raoul Duke, a sportriporter, megbízást kap a nevadai sivatagban megrendezett motorverseny tudósítására. Barátjával az ügyvéd Dr. Gonzóval, útnak indul, ám céljuk nem a sivatag lesz, hanem Las Vegas, a szerencsejáték városa. A két férfi a kábítószerek és az alkohol összes létező fajtájával felszerelkezve vág neki a kalandnak, hogy megtalálja az amerikai álmot.

 

Apák és lányaik - Duna Tv, június 1. hétfő, 22.45h

Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i apa és lánya egymás iránti szeretetéről. A film két idősík között váltakozik: a '80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét. 

 

Aki legyőzte Al Caponét - Paramount Channel, június 1. hétfő, 22.50h

Chicago a szesztilalom és a világválság Amerikájának zűrzavaros éveiben. Al Capone (Robert De Niro) szinte mindenkit a markában tart, miközben Chicagót a gengszterek csataterévé változtatta. A törvény kezéből minduntalan kisikló bűncézár lebuktatására különleges nyomozócsapat alakul: a "megvesztegethetetlenek". Azzal érdemelték ki ezt a megtisztelő elnevezést, hogy megölni ugyan lehet őket, de megvenni vagy megfélemlíteni nem. A vezetőjük Eliot Ness (Kevin Costner), a vasakaratú finánc, aki Malone (Sean Connery), a minden hájjal megkent veterán ír zsaru segítségével csapdát állít a nagy "cápának".

 

Temetetlen múlt - TV2, június 1. hétfő, 00.30h

Egy magányos asszony (Michelle Pfeiffer) bolyong megüresedett otthonában. Egy alkalommal Claire furcsa hangokat hall a szomszédból és unalmában leselkedni kezd a kerítés túloldalán élő házaspár után. Egyre jobban hatalmába keríti az a gyanú, hogy a szomszéd megölte és a közeli tóba dobta feleségét. Ám a hangok egy idő után már az otthonában követik az asszonyt. Az aggódó férj attól tart, hogy feleségét két évvel ezelőtti autóbalesete gyötri, ezért pszichológushoz küldi Claire-t. A pszichológus pedig azt tanácsolja, hogy ha úgy tűnik, a kísértet mondani akar valamit, az asszony hallgassa meg.