Pappa piával büntet vasárnap a TV2

Vasárnap levetíti a TV2 az utóbbi évek egyik legmegosztóbb magyar filmjét, a Pappa piát, de a Waczak Szállóval szerencsére kiheverhetjük a fáradalmakat.

Szerelem életre-halálra - Filmcafe, szeptember 30. vasárnap, 17.10h

Nathan (Romain Duris), a New York-i sztárügyvéd életét a munka tölti ki. Feleségétől, Claire-től (Evangeline Lilly) egy családi tragédia következtében elhidegült, s jelenleg egyedül él. Mindennapjai szürke, érzelemmentes robotolással telnek, míg nem egy nap megjelenik az irodájában a titokzatos Doktor Kay (John Malkovich), akinek fontos üzenete van a számára: azt állítja, hogy Nathan meg fog halni. Kay ugyanis érzi bizonyos embereken, hogy napjaik meg vannak számlálva, s az a dolga, hogy segítsen neki rendbe tenni az életüket, mielőtt még túl késő. Nathan először egy szavát sem hiszi, ám később olyan jelenségek szemtanúja lesz, melyek a doktort igazolják.

Gilles Bourdos elgondolkodtató filmje Guillaume Musso Szerelem életre-halálra című bestsellere alapján készült és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált. Csendes dráma, amely az elmúlásról, az elfogadásról és a lelki béke megtalálásának fontosságáról regél gyönyörű képek és Alexandre Desplat (Benjamin Button különös élete) csodálatos filmzenéjének kíséretében.

Bérgyilkosék - RTLII, szeptember 30. vasárnap, 18h

Spencer egy kormánynak dolgozó bérgyilkos szuperkém, akire egy európai küldetésen rátalál az igaz szerelem egy gyönyörű, okos és éppen szakítás után lévő nő, Jen Kornfeldt személyében. A románcból házasság lesz, és boldogan élnek egészen Spencer 30. születésnapjáig, amikor rádöbbennek, több millió dolláros vérdíj van a fejükre kitűzve, és ami még rosszabb, a potenciális gyilkosok valószínűleg már évek óta figyelik őket. Bárki lehet az ellenségük: szomszédaik, barátaik, a fűszeres vagy akár a barátságtalan öregember az utca túlsó felén.

Banki meló - RTL+, szeptember 30. vasárnap, 18.50h

Az autókereskedő Terry múltja nem éppen makulátlan, de mindig kimaradt az igazán rázós bulikból. Amikor azonban az egyik régi ismerőse, Martine, a gyönyörű modell megkeresi egy vonzó ajánlattal, képtelen ellenállni. Úgy érzi, hogy a nagyszabású bankrablás élete nagy lehetősége. Az akció során minden a tervek szerint alakul, talán túl egyszerűen is megy a dolog. Terry későn jön rá arra, hogy ő és csapata valójában csak eszköz egy piszkos játszmában. Olyan életveszélyes helyzetbe keveredtek, melynek szálai a londoni alvilágtól a legmagasabb kormányhivatalokig és a királyi családig vezetnek. A történetet valóban megtörtént eset ihlette.


Pappa pia - TV2, szeptember 30. vasárnap, 18.55h

Legyőzheti Dávid Góliátot? Állítólag igen, de aki biztosra megy, inkább ellene fogadjon. A kicsi és gyenge és pénztelen többnyire alulmarad, amikor szembeszáll valakivel, aki gazdagabb és hatalmasabb - és néhány nagyra nőtt, kopaszra borotvált alkalmazottja kíséri mindenhova.
Papi (Nagy Feró) a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy menő szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy (Stohl András) most ezt is elvenné tőle, hogy valami csilivili buliplázát építtessen a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit csináljon, úgyhogy a bonyolultabb megoldást választja: segítséget kér az unokájától, Tomitól (Szabó Kimmel Tamás). A srác legalább olyan link, mint a nagyapja, viszont sokkal sármosabb - és habozás nélkül hívja a haverjait.
A pesti vagányok, bohémek és egyéb szélfútta figurák tarkabarka csapata szembeszáll Wizy zsoldosaival meg bombázó, de jéghideg alvezérével, és megkísérli a lehetetlent: a csónakházból átmenetileg romkocsmát varázsolnak, hogy összegyűjtsék a túléléshez szükséges összeget.
A kedvük jó, az esélyeik rosszak - de ha egy romantikus vígjátékban mindenki zenész és/vagy szerelmes, akkor bármi megtörténhet. És addig is szól néhány ismerős, mégis egészen átalakult sláger...

Evan, a minden6ó - Super TV2, szeptember 30. vasárnap, 18.55h

Az immár képviselővé választott Evan Baxter Virginiába költözik a családjával. Az első hivatali napjára készülve Istenhez imádkozik, hogy segítse őt a munkájában. A képviselőház egyik befolyásos tagja, Chuck Long azzal keresi meg Evant, hogy támogasson egy törvénytervezetet. Miután rááll a dologra, különös események történnek körülötte. Evan azt hiszi, hogy elment az esze. Különösen, amikor egyik nap beállít hozzá egy idegen. Azt állítja, hogy ő az Úristen és fontos dolga van vele. Egy bárkát kell építenie a családja és a barátai számára, mert a világot özönvíz fogja elpusztítani.

Angyali szemek - Paramount Channel, szeptember 30. vasárnap, 19.50h

Az Angyali szemek két sebzett lelkű ember története: a nő rendőr, a férfi leginkább csavargónak látszik. Egy utcai bunyóban ismerkednek meg, amikor Catch (James Caviezel) megmenti Sharont (Jennifer Lopez) egy rátámadó bűnözőtől. Az eset után többször is összefutnak és Sharon lassan sejteni kezdi, hogy korábban már találkoztak egyszer, ám Catch ridegen elzárkózik minden kérdés elől. Eközben Sharonnak is meg kell küzdenie saját terhével. Szülei megújítani készülnek házassági esküjüket és a szertartásra nem hívják meg a lányukat, mert brutális apja egy korábbi összetűzésük miatt neheztel rá. Catch és Sharon csak egymás pártfogására számíthatnak, de egyre inkább úgy tűnik, amíg önmagukkal nem békélnek meg, egymást sem bírják elviselni.

Waczak Szálló / Egy csipet előkelőség - Humor+, szeptember 30. vasárnap, 20.10h

Az aktuális rész ismertetője: Basil el van ragadtatva, mikor egy arisztokrata száll meg a hotelben, és igyekszik elutasítani az általában oda betérő vendégeket. Nem is sejti, hogy a férfi valójában nem lord, hanem egy csaló, aki megpróbálja megszerezni az érmegyűjteményét. Egyre jobban megbízik a "nemes" vendégben és egyre jobban igyekszik kiszolgálni őt, míg végül rajta nem üt a hotelen a rendőrség.

Doktor Szöszi - Super TV2, szeptember 30. vasárnap, 21h

Elle, a gimi legszőkébb és legcserfesebb nője rájön, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. A szerelme elhagyja, mert politikusi pályára készül, és komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle elhatározza, hogy bosszút áll. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, a rózsaszín micisapkái, magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, minden megváltozik körülötte.

A remény bajnoka - Duna TV, szeptember 30. vasárnap, 21.05h

A nagy gazdasági világválság idején egy hétköznapi hős, James J. Braddock (Russell Crowe) véghezvitt valamit, amivel sportlegendává vált. A harmincas évek elején járunk. Sorozatos vereségei miatt Braddock profi boxoló karrierje már lezárult, de családja eltartása érdekében kénytelen elvállalni egy olyan mérkőzést, ahol nem nyerhet. És megtörténik a csoda: reményektől, álmoktól, az önbecsülés és a szeret erejétől hajtva Braddock kiüti esélyes ellenfelét, s ezzel százezrek számára válik hőssé, példaképpé. Karrierje új lendületet vesz, ám egy nap szembekerül Max Baerrel, a nehézsúlyú bokszvilágbajnokkal, aki már két ember halálát okozta a ringben.

8 és 1/2 - M5, szeptember 30. vasárnap, 21.20h

Guido, a filmrendező visszavonul egy magánklinikára. Szeretne elbújni a világ elől, azonban minden kísérlete kudarcba fullad. Nemcsak felesége és szeretője üldözi folyvást, hanem az a rengeteg ember is, aki tőle vár újabb munkát, egy következő, lehetőleg ismét nagy sikerű filmhez. A zseniális ötlet várat magára, helyette álmok, gyerekkori szorongások gyötrik. Képzeletében elvonulnak mind a nők, akik valamilyen szerepet játszottak az életében. A filmmel Claudia Cardinalét, az idén 80. születésnapját ünneplő gyönyörű olasz színésznőt köszöntjük, aki egy nagyszabású filmvetítés (Volt egyszer egy vadnyugat) vendégszereplése kapcsán járt nemrégiben Budapesten.
Federico Fellini legismertebb filmje 18 díjat, köztük két Oscar-díjat, valamint nyolc jelölést vívott ki magának.

Aranyélet / Nyugtató, taurin - TV2, szeptember 30. vasárnap, 21.25h

Miklósiék irigylésre méltó életet élnek. A családfő sikeres vállalkozó, a feleség egy hajléktalanokat segítő alapítványnál önkénteskedik. Lányuk osztályelső, és még a család feketebáránya, a lázadó kamasz fiú is igazi tehetség, épp a rapkarrierje beindításán ügyködik. A fényűző aranyélet azonban csak látszat. Miklósiék gondosan eltitkolják, hogy súlyos hiteltartozásuk van; hogy a luxusvilla, amiben laknak, a család maffiózó barátjáé; és hogy kisebb-nagyobb bűncselekményekből tartják fenn az életszínvonalukat. Amikor elérkezik a pillanat, hogy a családfő besokall, és elhatározza, hogy jó útra tér, az idill hamar semmivé foszlik. Kiderül, hogy mindenkinek eltérő elképzelései vannak a boldogulásról.

Drakula - Filmcafe, szeptember 30. vasárnap, 23.30h

Drakulát, a véreskezű vajdát évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul és harapása után mind többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztő vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetődő idegen medáljában meglátja egy lány arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére.