Para előzetest kapott az új Stephen King-sorozat, a Castle Rock

A Lost sztárja, Terry O’Quinn is feltűnik J.J. Ambrams legújabb produkciójában.

Új előzetest és végleges premierdátumot kapott a várva várt Stephen King-tévésorozat, a Castle Rock! J.J. Abrams új szériájának első epizódja július 25-én fog debütálni a Netflix legnagyobb riválisánál, a Hulunál, ahol épp nemrég kezdődött el A szolgálólány meséjének második évada.

A hangulatos trailerben felvonul szinte minden kötelező King-kellék, az Isten háta mögötti, rozoga, öreg családi kúriától kezdve az indián temetőre épült házakon át a kert végében elásott, súlyos családi titkokig. A narrátor pedig nem más, mint a Lost című, szintén J.J. Abrams nevéhez köthető kultsorozat sztárja, Terry O'Quinn, akinek valószínűleg most is fontos szerepe lesz a történetben. Ráadásul az egyik jelenetben a falon ott lóg a fényképe, mintha csak Castle Rock bőkezű iparmágnás támogatója, vagy börtönigazgató lenne, aki a trailer alapján sötét titkok tudójaként vonult nyugdíjba, de a múltja azóta is kísérti. 

Castle Rock a Stephen King-regények gyakran visszatérő helyszíne. Tipikus álmos, amerikai kisváros fenn észak-keleten, Maine államban, ahol soha nem történik semmi izgalmas, egészen addig, amíg fel nem bukkan egy gyilkos bohóc, egy vámpír vagy épp egy űrhajó. Itt játszódik ugyanis többek között a Holtsáv, a Cujo, a Hasznos holmik, a Tortúra, A remény rabjai, a Bilincsben, a Tóparti kísértetek, A bura alatt és a Halálos árnyék is. Ráadásul King nemcsak Castle Rockot rakta fel Maine állam képzeletbeli sarkába, mivel a kisváros szomszédságában van Derry és Jerusalem's Lot is, ahol olyan klasszikusok játszódtak, mint az Az és a Borzalmak városa.

A sorozatban több olyan színész is szerepel majd, akik korábban már feltűntek Stephen King-filmekben: Sissy Spaceket a Carrie-ben láthattuk, Bill Skarsgard pedig az Az gyilkos Krajcáros bohóca volt. (via Slashfilm)