South Parkot is elérte a koronavírus

Október 5-én este a magyar Comedy Central is leadja a népszerű animációs sorozatnak a koronavírus-járvány témában készült dupla epizódját.

2020-ban a Covid-19 járvány hatására az egész világ a feje tetejére állt, és minden korábbinál őrültebb arcát mutatja. A legendás South Park animációs sorozat készítői a témát feldolgozva dupla epizóddal nevettetik (vagy éppen botránkoztatják meg) a nézőket. A Járványügyi különkiadásban a kis hegyi város lakóinak szemszögén keresztül ismerhetjük meg a járvány következményeit, természetesen a széria védjegyének számító groteszk, polgárpukkasztó és szatirikus hangvétellel.

Forrás: Comedy Central

 

Megtudhatjuk például, hogyan lehet hatékonyan viselni a maszkot, azaz az „állpelenkát”, hogyan alakította át a járványhelyzet az oktatást és hatott a munkaerőpiacra. Természetesen vannak, akik kifejezetten élvezik a helyzetet: Eric Cartman például szó szerint ódákat zeng a közösségi távolságtartásról és a távoktatásról, viszont kiborul, amikor megtudja, hogy vissza kell térni az iskolapadba, és ellenkampányba kezd. Stan Marsh viszont vele ellentétben egyre rosszabbul viseli a pandémia okozta őrületet.

A srácok nagy részének felüdülést jelent újra iskolába menni, a járvány következtében azonban minden megváltozott: például a vírustól tartó tanárokat a költségvetésüktől megfosztott rendőrök helyettesítik, akik börtönőrként bánnak a karanténba került diákokkal. Amikor a tanulók mégis kitörnek az iskolából, a városban úrrá lesz a pánik. Hőseink olyan helyzetbe kerülnek, amelyben már mentális egészségük a tét.

Forrás: Comedy Central

 

Bár eltérőek a szándékaik, Stan, Kyle és Cartman kénytelen összefogni, hogy megmentsék barátjukat, Butterst, aki különösen rossz idegállapotba került a történtek hatására. Az egyórás adásban – amely hamarosan szinkronosan is látható lesz a Comedy Centralon – olyan közönségkedvenc karakterek is tiszteletüket teszik, mi több, kulcsfontosságú szerephez jutnak, mint Garrison tanár úr, aki immár négy éve az Egyesült Államok elnökeként küzd az általa nemesnek vélt eszmékért. A South Park Járványügyi különkiadás október 5-én, hétfőn 22.30-kor eredeti nyelven, magyar felirattal látható a Comedy Central csatornán.


(via Red Lemon Media)