Szenteste hozzák a csatornák a kötelező köröket

Reszkessetek, betörők!, Igazából szerelem, Aludj csak, én álmodom. Bombabiztos programok, amiket garantáltan megnézünk minden egyes évben karácsonykor. Idén sem maradhatnak el.

A Kölyök - Duna Tv, december 24. kedd, 16.15h

Egy leányanya - karján újszülött babájával - elhagyja a szülőotthont, mögötte cinikusan összenevetnek a kapusok. Az anya fájdalmas tépelődés után egy Limousine-ba teszi kisbabáját, majd reményvesztetten elindul a folyó felé. Mire lelkiismeretfurdalástól és érzelmi sokktól gyötörten visszafut gyermekéért, az autót már ellopták a tolvajok. Az utcára kitett, árva kisfiú végül egy magányos, szegény kisemberhez kerül és elválaszthatatlan társakká válnak.

Aludj csak, én álmodom - Cool, december 24. kedd, 16.25h

A bájos, álmodozó Lucy, nap, mint nap jegyet árul a metróban. Egyedüli boldogsága egy úr, aki minden reggel ugyanabban az időben elmegy a jegyárusító bódé előtt. Lucy úgy érzi, ő lehet a nagy Ő. Mígnem egy nap, megmenti a vágányok közé esett férfit, viszont a baj komoly, ugyanis Peter kómába esik és kórházba kerül. A nővér egy félreértés miatt Peter menyasszonyaként mutatja be Lucy-t a családnak, akik rögtön a szívükbe zárják a kedves lányt. De az élet nem mindig úgy alakul, ahogyan tervezzük. Főleg, amikor Lucy megismeri Peter öccsét, Jacket…

Álmomban már láttalak - Paramount Channel, december 24. kedd, 18.50h

Marisa Ventura gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll - Marisa találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő "csak" egy egyszerű szobalány.

Coco - RTL Klub, december 24. kedd, 19h

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.

Télapu - Duna Tv, december 24. kedd, 20.15h

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláír egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! (Eredeti hang digitálisan.)

Reszkessetek, betörők! - TV2, december 24. kedd, 20.35h

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek - Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.

Szemfényvesztők - RTL II, december 24. kedd, 20.45h

A világ legjobb illuzionistáinak egy csapata bankot rabol, de nem is akárhogyan: a mindenkit megtévesztő műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI értetlenül áll az agyafúrt attrakció előtt, nem is sejtve, hogy egy sokkal nagyobb dobásra készülnek a szemfényvesztők.

Bazi nagy görög lagzi - Prime, december 24. kedd, 21h

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is.
Toula (Nia Vardalos) 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorbában dolgozik, elhanyagolja magát, és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak megszabadul a szemüvegétől, egyre szexibben öltözik, senkinek nem árulja el, mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiát, Iant, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Iant, Iannek el kell viselnie új családját, és Toulának el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást.

Az 50 első randi - AXN, december 24. kedd, 21h

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval, akinek remek a humora, bájos a mosolya és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítja Lucyt.

Jézus élete - ATV, december 24. kedd, 21.25h

A Jézus életét, halálát és feltámadását felidéző film Lukács evangéliumát dolgozta fel bibliai idézetek alapján.

Igazából szerelem - TV2, december 24. kedd, 22.30h

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

Angyalok városa - Filmcafe, december 24. kedd, 23.05h

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

Lucy - Mozi+, december 24. kedd, 23.05h

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johanssont rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.

Szerelmünk lapjai - RTL Klub, december 24. kedd, 23.20h

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

Anyám és más futóbolondok a családból - Moziverzum, december 24. kedd, 00.30h

Berta édesanyját ápolja, aki 94 évesen az alzheimerrel küzdve már csak a múltjának él. A járókerettel lassan közlekedő asszony pedig valaha igencsak mozgékony volt, életében huszonhétszer költözött. A család Trianon után először Debrecenbe települt át, ahol az anya édesapjának állása volt a postán. A kalaposnak kitanult fiatal lány aztán Budapestre költözött, ahol pár évnyi nyugodt és boldog időszak után elkezdődik a költözések sora, aminek köszönhetően szinte az egész országot bejárja a család, a XX. századi magyar történelmi események elől menekülve. Valami különös, velük született derű folytán azonban ez nem tragédiák sorozata, a család jókedve, humora mindvégig megmaradt, a Partiumtól kezdve, Budapesten ár egészen az Isten háta mögötti településig.
Fekete Ibolya szívet melengető filmes családregénye a mozikban is nagy sikert aratott.