Szerdán egy nagyon okos thrillerrel tölthetjük az estét

De természetesen a Keresés című bűnügyi thriller mellett is találtunk nézhető alkotásokat.

...és megint dühbe jövünk - Film+, november 18. szerda, 18.40h

Paragoulis (Luciano Catenacci), a hírhedt görög tartja a markában Miamiban a kaszinókat és a fogadóirodákat. O'Connor admirális (Woody Woodbury) megelégeli a dolgot és hadat üzen az alvilágnak. Johnny Firpo (Terence Hill) hadnagyot bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie (Bud Spencer) régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

 

Keresés - Viasat3, november 18. szerda, 21h

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten.
Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon.
Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát.

 

Fújd szárazra, édes! - Film Mánia, november 18. szerda, 21h

Nagy nap virrad az angliai kisvárosra, Keighleyre, amikor kihirdetik, hogy a rangos nemzeti fodrászbajnokság évi versenyét itt fogják tartani. A város polgármestere, Tony természetesen nagyon izgatott, és azt szeretné, ha a helyi hajművész, Phil Allen (Alan Rickman) képviselné a várost a bajnokságon. Azonban a volt fodrászbajnok, aki jelenleg egy kis szalon tulajdonosa, éppen ezt nem akarja, ugyanis még mindig nem heverte ki, hogy a tíz évvel korábbi verseny előtt felesége, Shelley (Natasha Richardson) megszökött a modelljével, Sandrával (Rachel Griffiths), hogy közös üzletbe kezdjenek, és rá hagyta fiuk, Brian (Josh Hartnett) felnevelését is. Brian most apjával együtt tevékenykedik a fodrász szakmában. A verseny kezdete előtt Christine (Rachael Leigh Cook), Phil riválisának a lánya találkozik Briannal.

 

Összeesküvés-elmélet - AMC, november 18. szerda, 21h

Jerry nem emlékszik saját múltjára, csak halvány sejtései vannak, amelyek félelemmel töltik el. Taxisofőrként dolgozik, ügyfeleit útközben alaposan lefárasztja összeesküvés-elméleteivel. Szerinte minden mindennel összefügg, és sötét erők lapulnak a történések mögött. Szabadidejében saját kis újságot szerkeszt, hogy felhívja az emberek figyelmét. Egy csinos ügyvédnőhöz próbálja eljuttatni nézeteit, sikertelenül. Jerryt a titokzatos Dr. Jonas elrabolja, aki kormányzati pszichiáterként felfigyel a szokatlanul túlbuzgó sofőrre. Félbehagyott szupertitkos kísérlet körvonalai rajzolódnak ki, Jerry emlékei lassan összeállnak. Megmenekülése után az ügyvédnő kénytelen hinni a tényeknek: az ügy megoldása apja gyilkosságának és saját múltjának megértéséhez is elvezethet.

Svihákok (A nyúl viszi a puskát) - Filmbox Plus, november 18. szerda, 21h

Dave, Jeff és Sam, a három főiskolás egész évben együtt lóg, bulizik és csajozik. A vizsgákra való felkészülés náluk a kérdőívek és megoldókulcsok simlis megszerzésére szorítkozik. Így volt ez sikeresen minden évben. Az utolsó és legfontosabb negyedikben azonban Dave végzetes hibát követ el. Egyik akciójuk közben flörtölni kezd szomszédjával, Angelával, akinek telefonszámát is megadja. Egy dolog elkerüli a figyelmét. A lánynak van egy titkos és kiszámíthatatlan rajongója, Ethan, aki rájön a csalásra és megzsarolja a fiúkat. Hallgatásáért a Dave-nek sem közömbös Angela megszerzését kéri cserébe.

 

Vágy és vezeklés - Filmcafe, november 18. szerda, 21h

Anglia, 1935. A tehetős családba született Briony a kiváltságosok életét éli viktoriánus villájukban. Az élénk fantáziával megáldott kislány írónő szeretne lenni. Amikor az egyik hétvégén összejön a család, a rekkenő hőség hatására a régóta elfojtott érzelmek veszélyes robbanóelegyként törnek felszínre. Egy sor félreértés következményeként Briony ártatlanul meggyanúsítja Robbie Turnert, a nővére, Cecilia szerelmét egy bűncselekmény elkövetésével. A gyanúsítás is elég ahhoz, hogy tönkretegye kettejük bimbózó szerelmét, és örökre megváltoztassa mindannyiuk életét.

 

Bársonyos hullámok - Duna Tv, november 18. szerda, 21.45h

Vojta életét követjük kisgyerekkortól a késő kamaszkorig. Családja nem hétköznapi; apja favágó, élete nagy csalódása, hogy nem sikerült átúsznia a La Manche csatornát. Anyja gyermekkorában jégrevü sztár volt, de kamaszként már nem bírta a megterhelést. A sportmániás apa úszóbajnokot akar a fiából faragni, míg a művészlélek anya zongoraművészt lát kisfiában. Vojtát azonban leginkább a lángoló vörös hajú osztálytársnője, Ela ejti rabul. A zongora felvételi nem sikerül, otthon marad, ahol hóbortos apja megkukul, amikor nem engedik ki az országból, hogy újabb kísérletet tegyen a Csatornán. Ela szinkronúszó és a csapat a Bársonyos Forradalom napjaiban Párizsba készül; s több mint lehetséges, hogy a lány kint marad az ott élő édesanyjánál. Vojtának cselekednie kell, hogy szerelmük beteljesedjen, miközben a prágaiak a demokrácia beteljesedéséért vonulnak utcára…

 

A vér kötelez - Film Mánia, november 18. szerda, 22.45h

Frank Morrison a legjobbat akarja a fiának. Mióta elvált feleségétől, Susantól (Teri Polo), Danny (Matt O'Leary) rengeteg zűrbe keveredett hazudozásai miatt. Egy napon Susan beleszeret Rick Barnesba (Vince Vaughn), a tehetős üzletemberbe, akiről Danny még az esküvő előtt különös történeteket kezd terjeszteni. Frank nem tudja eldönteni, higgyen-e notórius hazudozóként ismert fiának és elhiggye-e, hogy mostohaapja gyilkosságot követett el. Frank apai ösztöneire hagyatkozva kénytelen állást foglalni az igazság mellett. A tények először Dannyt igazolják, aztán ellentmondanak a fiú történeteinek.

 

Elysium - Zárt világ - AXN, november 18. szerda, 22.50h

Odalenn nehéz az élet. A Föld a jövőben túlzsúfolt, romba dőlt, mocskos és veszélyes hely lesz. Aki teheti, inkább felköltözik az Elysium biztonságos, rendezett és békés világába _ egy hatalmas mesterséges holdra, melyet kiváltságos lakói gondosan védenek a lentiektől. Ha az illegális bevándorlók ellen kell felhasználni őket, nem haboznak: törvényt és fegyvert egyaránt bevetnek. Max (Matt Damon) azonban már nem fél egyiktől sem. Az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba. Ha kell, csellel, ha kell, erővel át fogja törni a kordont, hogy megszerezze, amire az Elysiumon szüksége van. És ezzel talán az egész, kárhozott világ sorsát megváltoztatja…

 

28 nappal később - Moziverzum, november 18. szerda, 23.15h

Jim (Cillian Murphy) felébred a kómából, de senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, az egész épület, üres és néma az egész város. Jim semmit sem ért, rémülten bóklászik a kihalt metropoliszban. Végül rátalál egy emberpár: túlélő, mindentől rettegő menekülők. És nemsokára találkoznak azokkal is, akik elől menekülni kell. Egykor emberek voltak, ám a gyilkos vírusnak köszönhetően már csak fékevesztett őrültek, akik ölni akarnak. Jim huszonnyolc napig feküdt a kórházban, de ez elég volt ahhoz, hogy Anglia szinte elnéptelenedjen.