Szerencsés véletlen: épp aznap vitték el a Szerencsekerék álomautóját, amikor az RTL-en elkezdődött Az ugrás

A katonazenész az utolsó játék előtt még a második helyen állt Száraz Dénes mögött.

Forrás: TV2

 

A színész Száraz Dénes mellett a 26 éves Czakó Kata volt az egyik civil játékosa a Szerencsekerék legutóbbi adásának. A bemutatkozásnál kiderült, hogy hivatásos katonazenész, klarinéton játszik, és zenetanárként is dolgozik, és annak idején neki is át kellett esnie egy kiképzésen.

A játékban ügyesen gyűjtögette a pénzt, de másfél milliós vezetésnél kipörgette a cserét, így Száraz Dénes került az élre. Végül mégis ő jutott be a döntő játékba, ahol szerencsésen tippelte meg a betűket, a 22 betűből álló megfejtésből csak 8 hiányzott. A témakör („Bécsi bunda”) alapján így sikerült kitalálnia, hogy „Liszt, tojás, zsemlemorzsa.”

Forrás: TV2

 

Ezzel megnyerte az addig összegyűjtött 2 millió 800 ezres összeget, és aztán kiderült, hogy a boríték az álomautót rejti.

"Minden részét láttam a Szerencsekeréknek, esténként együtt szoktuk nézni a párommal, de sohasem gondoltam volna, hogy ilyen szerencse érhet majd. Úgy voltam vele, hogy játszom egy jót és ennyi. Az, ami történt aztán a felvételen, minden képzeletemet felülmúlta"

– mondta el később Kata, aki eddig bérautókkal oldotta meg az esti zeneórákat, így nagy hasznát tudja majd venni a nyereménynek.

A TV2 szempontjából egyébként szerencsés véletlen, hogy épp akkor sikerült elvinnie valakinek a főnyereményt, amikor a konkurens RTL-en elindult Az ugrás című új vetélkedő.