Színészek, akiket a viselkedésük miatt írtak ki sorozatokból

Mint minden munkahelyen, ha valaki nem fér a bőrébe, fel is út, le is út.

John Rhys-Davies – Sliders

Az 1995 és 2000 között futott, dimenziók közti utazgatós sorozat legjobb figurája Arturo professzor volt, akit John Rhys-Davies A Gyűrűk Ura Gimlije és az Indiana Jones-filmek Sallahja alakított. Az eredeti gárdából ő hagyta ott a produkciót a leghamarabb, a 3. évad közepén, méghozzá azért, mert folyton hadakozott az írókkal, hogy normális sztorikat és tisztességes szövegeket találjanak már ki, azoknak pedig gyaníthatóan valóságos kéj volt megölni a jobb sorsra érdemes professzort.

 

Michael Pitt – Gengszterkorzó

A Martin Scorsese fémjelezte sorozat elején Michael Pitt alakította a főszereplőt, aztán a második évad végén szépen meg is ölték. Az ok: a színész akkora seggfej volt, hogy az alkotók, noha terveik voltak a karekterrel, jobbnak látták, ha végleg megszabadulnak tőle. Pitt rendre késett, ami a filmszakmában komoly produkciós költségekkel jár, rendre nem tanulta meg a szövegét vagy önkényesen változtatott azon, így a számos újrafelvétel szintén drága volt, folyton kötözködött a karaktere sorsát illetően, verekedést provokált egy jelenet forgatásán, és így tovább. A színész karrierje azóta sem hasít.

 

Michelle Rodriguez és Cynthia Watros – Lost

2005 december mindkét színésznőt letartóztatták ittas vezetésért. Rodriguez öt napot töltött börtönben és ötszáz dolláros bírságot kapott, Watrosnak kilencben napra elvették a jogosítványát és 307 dollárt kellett fizetnie. A letartóztatásuk után hamarosan az általuk játszott karakterek, Ana Lucia és Libby meghaltak a Lostban, méghozzá ugyanabban az epizódban. Állítólag az ittas vezetésnek semmi köze nem volt ehhez, de azért gyanúsan közel van a két esemény egymáshoz.

 

Dominic Monaghan – Lost

Szép búcsújelenetet írtak Monaghannek ("Not Penny's boat"), de a karaktere, Charlie előtte már jó ideje csak tengett-lengett a sorozatban. Ezt a színész is érezte, és elmondása szerint egyre jobban frusztrálta a szerepe. Legalábbis ez a hivatalos verzió. A valóság valószínűleg cifrább: Monaghan öt évig járt a Kate-et alakító Evangeline Lilly-vel, majd a szakítás után a színésznő a sorozat egyik produkciós asszisztenssel jött össze, és a színész ezt nehezen viselte, aminek hangot is adott. Nyilván ez nem tett jót a forgatás légkörének, ahogy az sem, hogy a Jacket játszó Matthew Foxot sem kedvelte. 2012-ben Fox állítólag megütött egy nőt, mire Monaghan Twitterén kijelentette, hogy nem egyedülálló eset, már többször is előfordult. Valószínűleg soha nem fog kiderülni, igazat szólt-e, mindenesetre a vád (no nés több megbukott film főszerepe) után Fox karrierje összeomlott.

Port.hu

 

 

Shannen Doherty – Bűbájos boszorkák

Az 1990 és 2000 között futott Beverly Hills, 90210 megalapozta Doherty karrierjét, és a Bűbájos boszorkák csak tovább emelte népszerűségét, egészen addig, míg viselkedésével el nem szúrta az egészet: olyannyira, hogy karakterének halálához állítólag az vezetett, hogy rettenetesen utálta Alyssa Milanot. Túl sokat balhézott, meghalt. Ilyen a showbiznisz.

(Forrás: nickiswift.com)