Szombaton megnézhetjük azt a kitűnő filmet, aminek alapján kis túlzással már minden ország megcsinálta a maga remake-jét

Az olasz Teljesen idegenek című komédiából született a nagysikerű magyar BÚÉK, és a Játékszín is színre vitte már.

Egy becsületbeli ügy - Prime, április 4. szombat, 15.55h

Egy látszólag tiszta ügy történik a Kuba amerikai zónájában lévő Guantanamo-i Haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel, ezért a minisztérium két roppant tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban mégsem tűnik annyira egyszerűnek az ügy. Nyomozni kezdenek, és ahogy közelednek a megoldáshoz, egyre kuszábbnak tűnik a valóság...

 

Balekok - Film4, április 4. szombat, 18h

Christine 16 éves fia, Tristan elszökik otthonról egy kétes hírű ifjú hölggyel. A leleményes asszony _ mivel férje alkalmatlan a feladatra _ volt kedveseit kéri meg fia felkutatására. Elhiteti a két férfivel, hogy övék az eltűnt gyerek. Jean Lucas (Gérard Depardieu) újságíró, keménykötésű fickó, ő aztán képes volna megtalálni az elkóborolt lurkót, csakhogy nem sok hitelt ad Christine szavainak. A másik apajelölt Francois Pignon (Pierre Richard), az örökös depressziós viszont készséggel vállalkozik a feladatra. A két ál-apa lázasan nyomozni kezd.

 

James Bond: Aranyszem - Mozi+, április 4. szombat, 18.15h

Lehet, hogy James Bond-ot eddig szinte csupa zöldfülűvel hozta össze a sors, ám mostani ellenfelét tényleg kemény fából faragták. Ez a mindenre elszánt bandita az orosz alvilággal is összeszűri a levet, csak hogy megkaparinthasson egy hétpecsétes titokként kezelt katonai helikoptert, majd megszerezze a legféltettebb és legveszélyesebb szovjet űrfegyvert is, az Aranyszemet. Ilyen arzenállal akár az egész nyugati civilizációt le lehetne söpörni a föld színéről. És a 007-es ügynök éppen ezt akarja megakadályozni...

 

Poirot: A Styles-i rejtélyes eset - TV4, április 4. szombat, 18.50h

Az I. világháború vége felé járunk. Egy Styles St. Mary nevű, angol falucskában lábadozik a sebesült Hastings hadnagy vidéki ismerősei, Cavendishék birtokán. Éppen ide menekül a náci megszállás elől a zseniális belga nyomozó, Poirot is. A Cavendish-családban azonban tragikus haláleset történik, ami feldúlja a vidéki idillt. Poirot siet a család segítségére. Fényt derít a hidegvérű gyilkos kilétére, s ezzel ártatlanokat ment meg a hóhér kötelétől. A stylesi üggyel kezdetét veszi Poirot és Hastings évtizedekig tartó munkakapcsolata és barátsága.

 

A sebezhetetlen - AMC, április 4. szombat, 19h

David Dunn biztonsági őr az egyetlen túlélője egy szörnyű vonatbalesetnek. Csodával határos módon egy karcolás nélkül megúszta a tragédiát. Nem sokkal később titokzatos ismeretlen férkőzik David közelébe. Elijah Price képregény-gyűjtő szerint nem véletlenül történnek vele a dolgok. David sohasem volt beteg életében, fizikai erőnléte nem puszta alkati adottság. A törékeny csontjai miatt viszont Mr. Üveg névre hallgató Elijah szerint kettejük sorsában sok a hasonlóság, természetfeletti képességeik kiegészítik egymást. A hitetlen David lassan felfedezi az igazságot Elijah szavaiban. A tét saját életének félelmetesen felsejlő értelme.

 

Mellékhatás - RTL Klub, április 4. szombat, 21h

A Mellékhatás - az RTL Magyarország első saját fejlesztésű heti sorozata - Zoltánról (Adorjáni Bálint) szól, aki fiatal, sikeres orvosként műhibát vét. Félve egzisztenciája elvesztésétől, immorális döntéseket hoz és ezzel veszélyes események sorozatát indítja el. Szól Bertáról is (Borbély Alexandra), aki életét kizárólag a családjának szentelte és soha nem kapott érte elismerést. Anna (Sztarenki Dóra) története is, aki elhagyja a lehúzó közeget, amiben felnőtt és felvállalja az anyaság szerepét, amitől annyira retteg. És a Mellékhatás Zoltán és Berta harmonikus házasságának meséje is, mely a hazugságok, kísértések és szerencsétlenségek hatására a szemünk előtt esik szét. A sorozat azokról is szól, akik mindenáron gyereket szeretnének, de biológiai okokból ez lehetetlen. És azokról akik bérbe adják a testüket, hogy másoknak szüljenek, valamint, akik nem akarnak gyereket és nem értik, mások miért szeretnének mindenáron. Vagy nem akartak, mégis lett. És azokról is, akinek nincs gyereke, de nagyon félnek attól, hogy milyen lesz, amikor lesz. Nem utolsósorban pedig a béranyaságról, egy humán reprodukciós eljárásról, ami olyan, mint minden emberi találmány: lehet jóra és rosszra is használni, és amely Magyarországon és a világ legtöbb országában törvénytelen eljárás.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - Filmcafe, április 4. szombat, 21h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

L'ecsó - Viasat3, április 4. szombat, 21h

Remy, a patkány kölyökkora óta annak jegyében élt, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben. Hiszen a konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta, hogy "mindenki főzhet". A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában. Amikor úgy tűnik, hogy álma végképp szertefoszlik, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy kétlábútól. Igaz barátra talál Linguiniban, az étterem szégyenlős, kirúgás szélén álló szemetes fiújában.

 

Elvált Szülők Felnőtt Gyermekei - Humor+, április 4. szombat, 21h

Carter az elvált szülők gyerekeinek mintapéldánya. Igaz, erre csak felnőtt fejjel jött rá, miután sikeresen túlélte a szülei tizenöt hosszú évig tartó válási procedúráját, és megtudta, hogy közben tanulmány készült róla, hogyan viselte mindezt. Carter most sikeres ember, elérte célját, és egy nagyszerű, őt mindenben támogató barátnője van. Az öccse eljegyzése kapcsán Carter azonban arra kényszerül, hogy újra összehozza az elvált szüleit az esküvő érdekében. Ezzel azonban újra előhívja a gyermekkorát uraló káoszt...

 

Zsaru pánikban - Sony Movie Channel, április 4. szombat, 21h

Charlie (Liam Neeson), a legendás titkosügynök acélidegei elrongyolódtak, mersze cserbenhagyta. Úgy dönt, visszavonul a veszélyes foglalkozástól, de főnökei másként döntenek. Hónapokig tartott, amíg az akciót előkészítették, s Charlie-nak be kell fejeznie, amit a többiek elkezdtek. Nincs más választása, bár reszket a félelemtől és gyomoridegesség is gyötri. Ellátogat dr. Jeff Bleckner pszichiáterhez, aki összehozza egy csoport neurotikus yuppie-val. A fickók megdöbbennek, amikor Charlie bevallja nekik legrejtettebb félelmét, miszerint retteg attól, hogy szembe kell szállnia a veszélyes maffiózóval, Fulvio Nesstrával (Oliver Platt). Annak reményében, hogy valami enyhülést talál állandó belső fájdalmaira, Charlie Judy Tipphez (Sandra Bullock), a vonzó nővérhez fordul.

 

Teljesen idegenek - TV2, április 4. szombat, 22.25h

Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat. Mivel barátokról van szó, úgy hiszik, hogy ismerik egymást, de ez a játék váratlan titkokat is felszínre hoz...

 

A pokolból - Paramount Channel, április 4. szombat, 23.50h

A tizenkilencedik század utolsó és legnagyobb rejtélye volt ő. Az első bűnöző, aki sztár lett, az első nagy megoldatlan titok, mely máig újabb és újabb kalandvágyókat sarkall vadabbnál vadabb megoldásokra: Hasfelmetsző Jack. 1888 őszén tíz hét alatt öt kegyetlen, rituális gyilkosságot követett el, és ezzel sosem tapasztalt pánikot keltett Londonban. Abberline felügyelő, a Scotland Yard magányos nyomozója a rém nyomába ered. A különös rendőrről azt beszélik, sikereit az álmainak köszönheti; éjszaka meglátja, ki a tettes. Ezúttal azonban olyan akadályba ütközik, amit ő sem láthatott előre: beleszeret abba, akiről tudja, ő lesz a következő áldozat.

 

Volt egyszer egy Mexikó - AMC, április 4. szombat, 00.30h

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik.