Szombaton remek filmekkel múlathatjuk az időt

Sok film szerepel emlékeinkben, amiket esetleg az idő megszépít, de szombaton a Duna Tv-n reklám nélkül megláthatjuk, hogy például az Amerikai szépség is ezek közé tartozik-e.

Álljon meg a nászmenet! - TV2, december 12. szombat, 13.40h

Julianne és Michael elválaszthatatlanok. Kamaszkori szerelmük hamar őszinte barátsággá változott, és ők nem is akarnak ezen változtatni. Minden kétkedőnek bizonyítják kapcsolatukkal, hogy létezik a valóságban igaz barátság nő és férfi között, anélkül, hogy közbeszólna a szerelem. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül: feleségül veszi egy kábeltévé társaság milliomos tulajdonosának lányát. Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy az utolsó pillanatban még megváltoztassa az események menetét, és ő vezesse oltár elé az ifjú vőlegényt. Az akció első lépése: megkéri egy barátját, hazudja azt, hogy ők is éppen arra készülnek, hogy összeházasodnak...

 

A tehetség - Moziverzum, december 12. szombat, 16.20h

A hétéves Mary matematikai zseni, nagy jövő előtt áll. Ám úgy tűnik, Frank Adler mellett erre semmi esélye. A férfi Floridában, egy tengerparti városban neveli az unokahúgát, mióta annak édesanyja önkezével vetett véget életének. Ő is őstehetség volt a számolás terén, de nem bírta az ezzel járó feszültséget. Frank azt szeretné, ha Mary-nek boldog és felhőtlen gyerekkora lenne, ellentétben Frank anyjával, Evelynnel, aki harcba száll a kislány felügyeletéért, hogy kibontakoztassa tehetségét.

 

Dumb és Dumber - Dilibogyók - AMC, december 12. szombat, 18.55h

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajutassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat.

 

Vágta - Duna Tv, december 12. szombat, 19.40h

Valós történeten alapszik a "Vágta" című csodálatosan fényképezett film. Charles Howard amerikai milliomos mindenét elvesztette az 1929-33 közötti Nagy Depressziónak nevezett gazdasági összeomlásban. Kiábrándultan bolyong Mexikóban, mikor megismerkedik Marcelával, aki második felesége lesz. Közös a szenvedélyük a lovak iránt, ezért Charles vásárol egy szép lovat. Seabiscuit három éves mén, felmenői között nincsenek nagy bajnokok, ám Charles két hírhedt szakemberre bízza nevelését. Tom egykori ügyes cowboy, a vad musztáng lovak szakértője, de maga is kezelhetetlen alak. Johnny pedig bokszolónak túl kicsi volt, zsokénak meg túl nagy. Így is sok versenyt nyert, de már félig megvakult. Ezzel a két, sokak által leírt emberrel és esélytelen lovával kezd nyerni nagy pénzeket az egykori milliomos, akinek barátai számánál már csak ellenségei száma növekszik jobban. Díjak és jelölések: Golden Globe-díj 2004 Legjobb film _ drámai kategória jelölés Oscar-díj 2004 Legjobb látványtervezés jelölés Oscar-díj 2004 Legjobb hangkeverés jelölés Golden Globe-díj 2004 Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: William H. Macy Jelölések: Oscar-díj 2004 Legjobb film jelölés: Kathleen Kennedy Oscar-díj 2004 Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Gary Ross Oscar-díj 2004 Legjobb operatőr jelölés: John Schwartzman Oscar-díj 2004 Legjobb film jelölés: Frank Marshall Oscar-díj 2004 Legjobb jelmeztervezés jelölés: Judianna Makovsky Oscar-díj 2004 Legjobb vágás jelölés: William Goldenberg

 

Aludj csak, én álmodom - Cool, december 12. szombat, 20.50h

Lucy (Sandra Bullock) élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett fiú életét. Peternek (Peter Gallagher) hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond súlyosabb, Peter kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter barátnőjeként mutatja be őt a családnak. Rögtön befogadják Lucyt, aki életében először érzi a család melegét. A családdal töltött idő alatt rájön, hogy beleszeretett Peter bátyjába, Jackbe (Bill Pullman). Mi fog történni, ha Peter végre felébred a kómából?

 

Az ördög ügyvédje - Viasat3, december 12. szombat, 21h

Démoni hatású, egyedi filmcsemege. Az utolsó pillanatokig meglepetésekkel szolgál az utóbbi évek egyik műfajteremtő filmje. Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. Azonban amikor sztárügyvédként belekóstol a hatalomba, valami megváltozik benne. A győzelem megszállottjává válik és többé semmi más nem érdekli. Nem figyel felesége baljóslatú látomásaira, aki egyre furcsább dolgokat tapasztal és megérzi, hogy súlyos árat kell fizetniük a csillogó előnyökért. Kevin egyre nehezebb tárgyalótermi megmérettetéseken esik át. Mindene a diadal, de elkezd félni. A földi pokol kapujában Milton vár rá.

 

Amerikai szépség - Duna Tv, december 11. szombat, 22.05h

Lester Burnham (Kevin Spacey) átlagos férfi, szürke és unalmas fickó, aki legszívesebben folyton a tv előtt ülne. Az élete azonban egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozik, és ennek két oka van, az egyik az, hogy ki akarják rúgni a munkahelyéről, a másik pedig, hogy elmegy a feleségével egy iskolai meccsre, ahol olyannyira megakad a szeme a lánya barátnőjén, Angelán, hogy attól kezdve képtelen kiverni a fejéből a kislányt. Amikor rájön, hogy ki fogják rúgni, ő maga is rásegít a dologra, és nem hajlandó együttműködni a vállalat költségracionalizáló szakemberével, akinek az a dolga, hogy eldöntse, kit kell majd kirúgni. Kihallgatja lánya és Angela beszélgetését, melyből az derül ki számára, hogy ha gyúrna egy kicsit felsőtestre, Angela nem tudná megállni, hogy lefeküdjön vele. Ezért Lesternek máris van mivel kitöltenie az idejét. Gyúr, és füvet szív, amit lánya udvarlójától, Rickytől vásárol. Eladja a modern autóját, és vesz egy régi Firebirdöt, gyerekkori álmát valósítva meg ezzel, és közben folyamatosan Angeláról fantáziál."A nevem Lester Burnham. Ez a környék, ahol lakom. Ez az utcám. Ez az életem. 42 éves vagyok. És alig egy éven belül meghalok. Ezt persze most még nem tudom. Bizonyos értelemben már most halott vagyok. Nézzetek rám. Rejszolok a zuhany alatt. Ez a napom fénypontja. Innen már csak rosszabb lesz. Ez a feleségem, Carolyn. Látjátok, hogy megy a metszőolló nyele a kerti cipőjéhez? Ez nem véletlen. Már a puszta látványa lefáraszt. Nem volt mindig ilyen. Régen boldog volt. Régen boldogok voltunk. Ez a lányom, Jane. Egyke. Teljesen tipikus tinédzser. Dühös, bizonytalan, zavart. Bár mondhatnám neki, hogy ez elmúlik, de nem akarok hazudni. A feleségem és a lányom is azt hiszi, hogy irdatlan nagy vesztes vagyok. És igazuk van. Elvesztettem valamit. Nem tudom pontosan, mi az, de tudom, hogy nem voltam mindig ilyen...kába. De tudjátok mit? Sosincs késő megtalálni, ami elveszett." _ részlet a filmből

 

Hetedik érzék - Filmcafe, december 12. szombat, 22.35h

Tom (Kevin Bacon) egy ártatlannak induló hipnotizálás súlyos következményeit viseli: lidérces álmok, képek gyötrik. Hangokat hall, zaklatott szüntelen. Kisfia, Jake (Zachary David Cope) is igen különös mostanában. Tom megszállott nyomozásba kezd, melynek során kideríti, hogy az utcából eltűnt Samantha (Jennifer Morrison) jár vissza hozzájuk a túlvilágról. A férfi tudja, ha véget akar vetni az őrületnek, meg kell találnia a lány holttestét és brutális gyilkosát.

 

A pokolból - RTL Spike, december 12. szombat, 23.10h

A tizenkilencedik század utolsó és legnagyobb rejtélye volt ő. Az első bűnöző, aki sztár lett, az első nagy megoldatlan titok, mely máig újabb és újabb kalandvágyókat sarkall vadabbnál vadabb megoldásokra: Hasfelmetsző Jack. 1888 őszén tíz hét alatt öt kegyetlen, rituális gyilkosságot követett el, és ezzel sosem tapasztalt pánikot keltett Londonban. Abberline felügyelő, a Scotland Yard magányos nyomozója a rém nyomába ered. A különös rendőrről azt beszélik, sikereit az álmainak köszönheti; éjszaka meglátja, ki a tettes. Ezúttal azonban olyan akadályba ütközik, amit ő sem láthatott előre: beleszeret abba, akiről tudja, ő lesz a következő áldozat.

 

Kontroll - RTL+, december 12. szombat, 23.20h

Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. "Eltűnni a föld színéről". Bulcsú (Csányi Sándor) életében is elérkezett ez a pillanat.A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Béláról, a bukott mozdonyvezetőről, aki most "csak" metrókocsi vezető. Szofiról, _ Béla lányáról, akinek kedvenc időtöltése, hogy naphosszat metrózik. Ő lesz a "nagy ő", akibe Bulcsú első látásra beleszeret. A véletlenek furcsa sorozata Bulcsúra tereli a vezetők gyanúját. Vajon nem ő az a rémalak, akitől rettegniük kell az utazóknak? Pedig az új szerelemmel, Bulcsú számára megint értelmet nyert az élet... Csak egyetlen út marad nyitva: Bulcsúnak el kell kapnia az utazók gyilkosát.

 

Most már elég! - Prime, december 12. szombat, 23.25h

Minden csodálatosan alakul Slim életében. Megismerkedik a jóképű Mitch-el, és az esküvőjük után nem sokkal megszületik a kislányuk is. A tökéletes boldogság azonban szertefoszlik, amikor Slim megismeri férje rejtett, sötét oldalát is. A brutális férj ugyanis a veréstől sem riad vissza, hogy sakkban tartsa feleségét. Az egyetlen kiút pedig a szökés a pokollá vált családi fészekből. Mitch azonban ördögi módon a nyomukra bukkan, pénze és befolyásos barátai segítségével mindenhol fenyegeti őket. Anya és lánya így már sehol sincsen biztonságban. Slim-nek ekkor nincs más választása: a menekülés helyett fel kell vennie a harcot. Megkezdődik hát a küzdelem köztük, életre-halálra...

 

Sok hűhó semmiért - SuperTV2, december 12. szombat, 23.30h

William Shakespeare műve alapján! A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes _ a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan, a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik. De minden jó, ha jó a vége...

 

Test - M2, december 12. szombat, 00.40h

Egy halottkémet nem könnyű megdöbbenteni, hozzászokott a kegyetlen bűncselekményekhez, extrém helyzetekhez, és az sem lepi meg, ha egy halottnak gondolt, akasztott férfi egyszer csak saját lábán távozik a bűntett színhelyéről _ nyakában a kötéllel. A középkorú férfi számára is sokkal inkább lánya anorexiája jelent megoldhatatlan feladatot, aki szélsőségesen és önmagát sanyargatva gyászolja édesanyját. Az apa teljesen elveszettnek és tehetetlennek érzi magát, s attól tartva, hogy lánya halálra éhezteti magát, inkább egy pszichiátriai klinikára viszi, ahol Anna veszi kezelésbe. Ám Anna maga is egészen szélsőségesen küzd a saját démonjaival és veszteségével, és meglehetősen szokatlan és zavarba ejtő módszerekkel igyekszik betegeit a gyógyulás útjára terelni... A film rendezője Malgorzata Szumowska a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2015-ben ezért a filmért a legjobb rendezőnek járó díjat kapta. A film alkotói ezen kívül is számos nemzetközi díjban részesültek.