Tarantino operatőre Julia Roberts romantikus filmjét is különlegessé tette

Az Ízek, imák, szerelmek egy spirituális utazás rengeteg ínycsiklandó kajával.

Az Elizabeth Gilbert önéletrajzi ihletésű regénye alapján készült filmben Julia Roberts alakítja az írót, aki mindent maga mögött hagy, mert boldogtalan. Pedig úgy tűnik, mindene megvan: férj, ház és sikeres karrier – ám mégis hiányérzete van. Felkerekedik hát és New Yorkból rajtolva eljut Olaszországba, Indiába és Balira, miközben nemcsak a helyi specialitásokkal, hanem egy bohém brazillal, Felipével (Javier Bardem) is megismerkedik.

 

Tarantino lencséjén át

Az Ízek, imák, szerelmek egy viszonylag egyszerű sztori, amit a különleges ételek és a még különlegesebb tájak tesznek igazán érdekessé. Ez utóbbit ráadásul nem akárkinek köszönhetjük: a film operatőre Robert Richardson volt, aki többek közt Quentin Tarantinóval szokott együtt dolgozni, de Martin Scorsese több filmjében is részt vett. Ha azt mondom, hogy Kill Bill 1-2. (2003; 2004), Becstelen brigantyk (2009), Aljas nyolcas (2015), Casino (1995), Viharsziget (2010) – máris

megjelennek előttünk azok a delejes képek, amik az Ízek, imák, szerelmek című filmet is jellemzik.

De hogy ejtsünk pár szót a gasztronómiáról is – hiszen a film szinte minden ételekkel kapcsolatos mozis listán előkelő helyen szerepel –, Julia Roberts állítólag az olaszországi fogatás alatt négy és fél kilót felszedett. Mondjuk, aki valaha is találkozott az igazi mediterrán konyhával, az megérti.

Ez is érdekelhet

A legjobb gasztrofilmek - szerintünk

Az majdnem mindegy, hogy a vásznon hagymás babot esznek vagy valami eszeveszetten körmönfont finomságot, a lényeg az, hogy mi nézők is megkívánjuk! Ezek a filmek bőven hozzák mindezt!

Lássuk!

 

(via IMDb)