10 dolog, amit nem tudtál a Sztriptízről

Ez lett Demi Moore pályájának egyik legrosszabb filmje eddig. Azért érdemes elolvasni ezeket az érdekességeket az Arany Málna-díjakkal elhalmozott alkotásról.

1. Demi Moore-t a forgatás után még visszahívták néhány jelenet újraforgatására. Viszont ő időközben elkezdett a G.I. Jane-en dolgozni, aminek a kedvéért teljesen kopaszra borotválta a fejét, szóval az újraforgatott képsorok felvételekor parókát kellett viselnie.

2. A befolyásos politikus, Dave Dilbeck szerepére eredetileg nem Burt Reynoldsot akarták felkérni, de ő annyira akarta a filmet, hogy személyesen lépett kapcsolatba a Castle Rock stúdió vezetőjével, Rob Reinerrel, így részt vehetett egy Miamiban tartott meghallgatáson. Reynolds – aki a Sztriptíz segítségével akarta felturbózni hanyatló karrierjét – még a szokásos gázsijáról is lemondott, és kevesebb bérért is vállalta a filmet, csak hogy megkapja a szerepet.

3. A Sztriptízt az utolsó utáni pillanatban, már a tesztvetítések után újravágták, mivel a tesztközönség egyszerűen kiröhögte a rosszul sikerült részeket. A filmet sajnos ez sem mentette meg: a Sztriptíz nemcsak Demi Moore karrierjének egyik mélypontja, de a 17. Arany Málna-díjak átadásán 1997-ben hét jelöléséből hatot is díjra váltott: Andrew Bergman rendezése lett az év legrosszabb filmje, főszereplője, Demi Moore a legrosszabb színésznő, ezenkívül ezé a filmé lett a legrosszabb filmes párosnak (Moore és Reynolds), a legrosszabb rendezőnek, a legrosszabb forgatókönyvnek és a legrosszabb eredeti dalbetétnek járó trófea is.

4. Demi Moore ennek ellenére 12,5 millió dolláros gázsit kapott ezért a filmért, ami akkoriban rekord összegnek számított. Az extra magas bért egyébként a színésznőnek úgy sikerült elérnie, hogy mind a Sztriptíz, mind a G.I. Jane producerei mindenképpen őt akarták a filmjükbe, amit egyszerre akartak elkezdeni forgatni, és az előbbi alkotás mögött álló fejesek ígértek többet, így a Sztriptíz készülhetett el előbb.

5. A filmben Demi Moore figurájának kislányát Rumer Willis játssza, aki a való életben is a színésznő Bruce Willistől született, azóta szintén színészi pályára lépett lánya.

6. Demi Moore-nak összesen nem kevesebb mint nyolc asszisztense volt a filmben. Egy sminkese, egy fodrásza, egy öltöztetője, egy személyi asszisztense, egy személyi edzője, egy mozgásszakértője és két biztonsági embere. A sztár valóban akkor állt pályája csúcsán!

7. Burt Reynolds alakítása igazi politikusok viselkedésén és jellemén alapult, akiket a színész azért figyelhetett meg testközelből, mivel édesapja rendőrfőnök volt Floridában.

8. A végül Reynolds által megformált David Dilbeck kongresszusi képviselő szerepére Michael Caine, Gene Hackman és Donald Sutherland is esélyes volt.

9. A filmben feltűnő izraeli sztriptíztáncosnő Ariel Sharon izraeli politikusról és miniszterelnökről kapta a nevét, aki – mint azt az átlagamerikaiakon kívül mindenki pontosan tudja – férfi volt.

10. A Demi Moore alakította sztriptíztáncosnőnek, Erinnek nincs művészneve – ami meglehetősen szokatlannak számít a szakmában. Próbáljuk meg ezt jóindulatúan szándékosságnak, ne pedig a forgatókönyv hibájának betudni!


(via IMDb, Wikipedia)