Trónok harca-előzménysorozat készül G.R.R. Martin régi novelláiból?

Régóta pletykálják, hogy lesz majd egy spin off Duncan, a Magas és Aegon Targaryen főszereplésével. Még a végén tényleg megcsinálja az HBO?

Minimum 2016 óta keringenek pletykák arról, hogy belátható időn belül Trónok harca spin off sorozatok készülnének majd az HBO háza táján. 2017-ben nem kevesebb, mint öt ilyen szériáról volt szó a hírekben! Azóta persze már kiderült, hogy a Naomi Watts-féle sorozatot a nem túl meggyőzőre sikerült pilot epizód után elkaszálták, és hivatalosan csak a House of the Dragon című sorozat készül, ami majd 2022-ben kerülne adásba, és a Targaryen família felemelkedését és korai háborúzásait regélné el. A Variety magazin azonban úgy tudja (és akkor valószínűleg így is van, hiszen ez nem az amerikai Blikk, hanem egy kimondottan jól értesült, 116 éves múltra visszatekintő, patinás szórakoztatóipari szaklap!), hogy Tales of Dunk and Egg munkacímen egy másik előzménysorozat is készül az HBO-nál.

Ez a munkacím minden bizonnyal három kisregény méretű George R.R. martin-novellát takar: az 1998-as Kóbor lovagot, a 2003-as A felesküdött kardot és a 2010-es Az álneves lovagot, amelyek egymás folytatásai, és a többi regény cselekménye előtt nagyjából 90 évvel játszódnak. Készült már belőlük az elmúlt évtizedekben képregény és hangoskönyv is, 2015-ben pedig gyűjteményes kötetben is megjelentek (itthon ugyanúgy, ahogy a többi A tűz és jég dala-kötetet, ezt is az Alexandra adta ki, A hét királyság lovagja címmel.

Kép: Random House Audio

 

A Duncan-novellák főszereplője egy kóbor lovag, Duncan, a Magas. Ő cimborál össze egy Egg nevű, iszonyúan pimasz és kíváncsi kisfiúval, akiről viszonylag hamar kiderül, hogy egy álruhás Targaryen-csemete, aki ráadásul később V. Aegon Targaryen néven Westeros királya is lesz. Addig persze még elég sok izgalmas kalandba keverednek ők ketten együtt, mint a langaléta lovag és a felvágott nyelvű apródja. Részt vesznek többek között a Targaryenek családi perpatvaraiban, és találkoznak a tévésorozatból is ismert Háromszemű Hollóval, akit ekkor még Folyami Bryndenként illetve Vérhollóként ismer a világ – vagyis lesz itt bőven kapcsolódási pont mind a fő sorozathoz, mind az önálló Targaryen-szériához.

Arról, hogy a sorozatverziónak kik lennének a showrunnerei, a producerei, a rendezői, a forgatókönyvírói és a főszereplői, egyelőre semmi hír. Az HBO és George R.R. Martin nem is kommentálták eddig hivatalosan a Variety exkluzív, belsős értesüléseit. Az író egyébként egy 2017-es nyilatkozatában még azt mondta, egyáltalán nincs napirenden az HBO-nál, hogy a három novellájából önálló Dunk & Egg tévésorozat készül, mert a csatornának egészen más spin off tervei vannak.