Túlélnének a mai „semmirekellő, nyikhaj” fiatalok egy lakatlan szigeten? 

És mennyire viselik méltósággal a szenvedést, az egymásra utaltságot, az árulást a 40 év feletti tapasztalt, bölcs “öregekkel” szemben? A választ a Survivor adja meg és meglepőbb, mint gondolnánk. 

Az idei Survivor koncepciójába több csavar is kódolva van. Egyrészt nem két törzs küzd egymás ellen, hanem három. Van egy szerelmes pár is a csapatban, akik nem egy törzsben vannak, tehát össze tudnak játszani titokban, merthogy senkinek nem mondták el, hogy ők együtt vannak, de ez majd úgyis ki fog derülni. És végül

a generációs különbség az, ami megadja az extra izgalmat az idei évadban. 

Vannak a huszonévesek, a harmincasok meg a 40+-osok. Így áll össze a generációk csatája. A külföldi évadok legjobbjai mindig azok, amikor a survivort már megjárt játékosok térnek vissza játszani. És van, hogy az örök vesztesek csapnak össze a nagy győztesekkel, van, hogy csak a győztesek küzdenek meg újra. Na, itt még nem tartunk, de a lényeg, hogy élesen különböző csapatok álljanak egymással szemben. Ilyen volt a celebek vs civilek. Idén a full civilben a generációs szakadékok adják a csapatfelosztást. Ennek köszönhetően végre kiderül, hogy egy ilyen helyzetben, minimális kaján, éhezve, minden kényelmi funkció nélkül egy dzsungel partján élve, milyen taktikázni, szövetkezni együtt élni olyanokkal, akik nem szimpatikusak, milyen taktikázni, szövetkezni? És eldőlhet végre a nagy kérdés: ki állja a sarat a kimerítő játékokat játszva , a mai, semmirekellő fiatalok vagy az old school iskolához közelebb álló 40 éves felnőttek?

Forrás: RTL.hu

 

Vakon mindenki arra gondolná, hogy a fiatalok egyből elvéreznek, már a második nap sírva könyörögnek a telefonjukért, hogy hadd tiktokozhassanak végre. Ugyan messze még a vége, de az ő csapatukból egyelőre nem esett még ki senki. Bezzeg az érett felnőtteknél már kikugliztak két játékost is. 

Hogy lehet ez? 

A fiatalok rafkósabbak. És persze lehet azt mondani, hogy valami diplomáciai izénél valaki nem tartotta a szavát, de ez egy játék, ahol az ilyenek megengedettek. Sőt! Ami sokkal érdekesebb, hogy ebből robbant ki egy vita, ahol elhangzottak olyanok, hogy “ha az én gyerekem ilyet csinálna” meg, hogy “erre a szintre mi nem alacsonyodunk le”, meg hasonlók. Végül a 40+ Zera azon sértődött meg, de vérig, hogy a magyart kicsit nehezen beszélő Wendy úgy hívta, hogy ZARA. El lehet dönteni, hogy hol van a dedó és az önérzetesség netovábbja.

Tehát a 40+-os táborban nagyobb a feszkó, mint bárhol. Nehezebben megy a túlélés, az együttélés, mint a fiataloknál. Kapásból arra lehetett tippelni, hogy ahogy a való életben, úgy egy “lakatlan szigeten” is a fiatalok majd tök életképtelen én lesznek, hisz nem lesz meg a kis reggeli rutinjuk: a buszmegállóban ácsorgás cigivel és energiaitallal a kézben. Pont az ellenkezőjét látjuk, aminek talán az lehet az oka, hogy az idősebbek, kevésbé tudnak alkalmazkodni, zsémbesebbek, a sok élettapasztalat miatt pedig szent meggyőződésük, hogy mindent ők tudnak jobban. 

Úgy látszik a Survivorben jobb, ha nincsenek ilyen beidegződései az embernek, illetve nem kell attól tartania, hogy beáll a dereka, hisz a fiatal szervezet lévén bemelegítés nélkül is le tudnak hozni egy játékot anélkül, hogy megkockáztatnák a rokkantkártya instant megszerzését.