Úgy könnyű, ha a farkasok veled vannak

A Hajsza a vadonban még azelőtt készült, hogy Gina Carano kisebb vihart kavarva kirúgatta volna magát a The Mandalorianból, amikor még boldogan irtotta a rosszfiúkat a havas erdőben, némi farkassegítséggel.

 

Gina Carano furcsa szerzet. A ketrecharcosból lett fitneszmodellből lett színésznő már 2005-től kapott kisebb-nagyobb filmes és tévés szerepeket, de A bűn hálójában (2011) című Steven Soderbergh filmmel robbant be a köztudatba, majd szerepelt a Halálos iramban 6-ban (2013,) és ő volt  Angel Dust a Deadpoolban (2016). Szépen ment a szekér, majd ő lett Cara Dune a The Mandalorian (2019) első két évadában, hogy aztán a lehető legostobább módon kirúgassa magát a sorozatból. Persze, egy dolog a szólásszabadság, a privát vélemény, és másik dolog az, hogy tudni kell, mikor mit lehet mondani – na ő nem tudta.

 

Forrás: Moziverzum

 

Persze ahogy mondani szokás, ahol bezárul egy ajtó, ott kinyílik egy másik, és Carano azóta a Trump-rajongó konzervatívok üdvöskéje, újabban a „szélsőbalos” Hollywooddal versenyezni kívánó konzervatív The Daily Wire médiaplatformmal készít egy Westernt és dolgozik egy Hunter Bident lejárató filmen. A Hajsza a vadonban (2019) a fent említett események előtt történt, bár picit érezni rajta főszereplője politikai hitvallását. A történetben Clair Hamilton egy leszerelt katona, akinek elrabolják a fiát, és válságdíjat követelnek érte. Csakhogy a pénzátadásnál át akarják verni, a dolog balul üt ki, de leginkább két rosszfiú számára, akiket Clair lepuffant, a harmadik (Brendan Fehr) azonban némi meglepetésre megmenti, amikor a nő alatt beszakad a jég. Kiderül, hogy egy, csak Apának (Richard Dreyfuss, akit ritkán látni negatív szerepben) nevezett férfi áll az ügy mögött, akinek eredetileg Clair apjával volt viszálya, és aki semmitől sem riad vissza. És bár Apának van több embere és több fegyvere, mégis a feldühödött anya az, aki elől menekülniük kell. Mert vele vannak a farkasok!

 

Forrás: Moziverzum

 

Feltenném rá a házat, hogy David Hackl (Veszélyes, Fűrész V.) rendező elsődleges inspirációt a Fehér pokol (2012) című Liam Neeson film volt, amiben a farkasok ugyan nem voltak a főhős barátai, ugyanakkor volt egy végzetszerű szerepük, többet képviseltek, mint önmagukat,  és ez történik most is. Az eredeti cím is Daugther of the Wolf, vagyis a Farkas lánya, azt viszont szögezzük le gyorsan, hogy nem miattuk izgalmas a film, hanem a nonstop akció miatt. Carano ebben jó, a színészjátszásban nem, de kétségtelenül van egy jelenléte a vásznon akkor is, ha éppen nem rúgja szét valakinek a valagát vagy nem vág fejszét senkinek a fejébe. Akcióból pedig van bőven, pláne úgy sokat próbált főhősnőnkön kívül is akadnak olyan szereplők, akiket nagyon nehéz elpusztítani.  

 

Forrás: Moziverzum