Vágó István emlékére különkiadást kap a Legyen Ön is Milliomos!

A vetélkedő összeforrt a műsorvezető nevével.

2023. április 29-én, 74 éves korában elhunyt a magyar televíziózás egyik emblematikus alakja, a műveltségi vetélkedők állandó házigazdája, Vágó István. Olyan legendás műsorokkal szegezett túlzás nélkül milliókat a tévékészülékek elé a '80-as, a '90-es és a 2000-es években, mint a Van benne valami, az Álljunk meg egy szóra!, a Mindent vagy semmit vagy a Legyen Ön is milliomos!

Az RTL Fókusz  című műsora a hétvégén búcsúriporttal emlékezett meg róla, a végén pedig bejelentették, hogy jövő vasárnap, azaz május 14-én a Legyen Ön is Milliomos különkiadásával emlékeznek meg Vágó Istvánról.

A műsor eredeti brit változata 1998-ban indult el az ITV-n, és azonnal kirobbanó siker lett, mivel a feje tetejére állította az addigi műveltségi vetélkedők jól ismert dramaturgiáját. Vágó István 2000-től 2008-ig volt a vetélkedő házigazdája az RTL Klubon. Ezalatt nem egy játékelem („Telefonos segítséget kérnék!”, „Felezzük meg, Vágó úr!”) és műsorvezetői bonmot vált mémmé vagy épült be szervesen a közbeszédbe. A vetélkedő a fénykorában, Vágó műsorvezetősége alatt nem ritkán 1,8 milliós nézettséget is produkált, ezt a sikert azonban a későbbi házigazdák (Fábry Sándor és Friderikusz Sándor, illetve legutóbb a TV2-n Gundel Takács Gábor) már nem tudták megismételni.

Via: 24.hu