Vasárnap nevetgélnél kicsit? Ezeket a filmeket nézd a tévében!

Itt vannak a legvidámabb, illetve édes-bús filmek vasárnapra!

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni - Moziverzum, január 10. vasárnap, 11.25h

A középiskolás Rachelnél (Olivia Cooke) rákot diagnosztizálnak. Anyukájának egyik barátnője a hír hallatán rákényszeríti fiát, Greget (Thomas Mann), hogy menjen át beszélgetni és ne hagyja ki ezt az alkalmat, amikor jót tehet valakivel. A kínos és különleges helyzetből aztán egy nem mindennapi sztori kerekedik ki, aminek Greg "barátja", Earl (RJ Cyler) is komoly részt fog vállalni.

 

Támad a Mars! - Viasat3, január 10. vasárnap, 12.45h

Marslakók támadják meg a Földet, ám az Egyesült Államok elnökének, James Dale-nek (Jack Nicholson) az okozza a legnagyobb gondot, milyen ruhában üdvözölje az idegeneket. Felesége, Marsha (Glenn Close) csak annyit közöl, hogy ezeket nem akarja látni a házában. Közben persze a marslakók sem tétlenkednek, s úgy tűnik, nagyszabású invázójuk megfékezhetetlen. Egy véletlen folytán azonban, egy süket nagyinak köszönhetően megtalálják a zöld fickók ellenszerét: a francia sanzonoknak még ők sem tudnak ellenállni, s egytől egyig kipurcannak.

 

Charleston - RTL+, január 10. vasárnap, 16.10h

Mindannyian tudjuk, mi a charleston: egy tánc, amelyet ragtime zenére járnak. Azt azonban már csak kevesen tudják, hogy Charleston egy név is, mégpedig egy igen különleges személy beceneve. Charleston a maga műfajában zseniális művész, magakitalálta nagyszabású ötleteivel egyenesen lenyűgözi áldozatait, akcióit olyan pontosan megtervezi, akár egy koreográfiát. Négy bűntársa közül üstökösként kiemelkedve, játszi könnyedséggel nyúl le nagy pénzeket, lop el híres festményeket, tesz magas beosztású rendőröket a bűntársává, komoly összegeket nyer és veszt el szerencsejátékokon, és amikor már-már úgy tűnik, hogy sarokba szorítják, előjön a titkos fegyverrel. Hogy az mégis micsoda? Annyit elárulhatunk, hogy köze van a charlestonhoz.

 

Őrült, dilis, szerelem. - Cool, január 10. vasárnap, 16.35h

Cal Weaver mindent megkapott az élettől, jó munka, szép ház, aranyos gyerekek. Amikor azonban kiderül, hogy felesége megcsalja, és válni akar, hirtelen minden átalakul _ egy egészen új típusú életté.

 

A Minden6ó - Film+, január 10. vasárnap, 20.55h

Bruce Nolan (Jim Carrey) népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace (Jennifer Aniston) rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy magánélete is. Istent kezdi el hibáztatni mindezért. Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik előtte egy érdekes ember képében és okulásul átadja minden hatalmát a káromló tévésnek. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy Isten feladata nem is olyan könnyű! Grace elköltözik tőle és Bruce megtapasztalja, hogy sok mindent megváltoztathat, de a szabad akarat ellen nem tehet semmit. Azaz csak őszinte emberként, kemény munkával hódíthatja vissza szerelmét.

 

Barátom, Róbert Gida - Viasat3, január 10. vasárnap, 21h

A Disney szívmelengető élőszereplős kalandjából kiderül, hogy a kisfiúnak, aki számos meghökkentő kalandnak volt részese a Százholdas Pagonyban eleven és imádnivaló plüssállatai társaságában, felnőttként kisiklott az élete. Gyerekkori barátai ezért most megelevenednek és Róbert Gida segítségére sietnek, emlékeztetvén őt, hogy a szerető és játékos fiúcska még mindig ott lakozik benne.

Felnőttként Róbert Gida, azaz Christopher Robin a munkájában túlterhelt és nem is fizetik meg kellőképpen, jövője pedig bizonytalan. Állása miatt feleségére és kislányára alig jut ideje; régen elfeledte derűs gyermekkorát, amit mézszerető, csacsi öreg medvéjével és társaival töltött. Aztán egyszer csak, kissé meggyötörten a sok-sok évnyi ölelgetéstől és játszadozástól, Micimackó ismét feltűnik életében. Megújítják barátságukat, s Christopher felidézi csodákkal és fantáziával telt ifjúkorát, amikor a semmi volt a legjobb dolog, amit csinálhatott. Egy szerencsétlen fordulatot követően, melynek Róbert Gida aktatáskája az elszenvedő alanya, Micimackó és a többiek, úgymint Malacka, Füles és Tigris, az erdőből egyenesen Londonba indulnak, hogy visszajuttassák barátjuk pótolhatatlan holmijait… mert a barátokra mindig lehet számítani.

 

Haverok harca - Cool, január 10. vasárnap, 21h

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a bokorból, amikor ő a legkevésbé számít rád? Nem vagy egyedül. Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen. Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek.

 

Akire büszkék vagyunk! - A hónap dolgozója - Filmcafe, január 10. vasárnap, 23.10h

David élete csigavonalban halad fölfelé. A bankban egyre jobb pozícióba kerül, új házat vesz és gyönyörű menyasszonyával már az esküvőjüket tervezgetik. David pedig most nagy napra készül. Ő és minden kollégája biztos benne, hogy csak őt választhatja a bank vezetése "A hónap dolgozója" cím nyertesének, segítőkészsége, figyelmessége és munkabírása miatt. De döbbenetes módon ennek épp az ellenkezője történik. David, aki az egyik ügyfél szorult helyzete miatt annak előbb utalványoz pénzt, mint ahogy a hitel jóváhagyása megérkezik a másik osztálytól, szálka lesz az embertelen bankelnök szemében. Eddig építgetett élete, persze egy pillanat alatt romba dől és a lejtőn nincs megállás.