Végre egy női zseni is bekerült a National Geographic sorozatába

A Géniuszban eddig Albert Einsteint és Pablo Picassót jelenítettek meg a legnagyobb sztárok.

A NatGeo tavaly áprilisban indított antológiasorozata minden évadában más és más zsenit vesz elő: az első szezon Albert Einsteint mutatta be (Geoffrey Rush főszereplésével), az április 22-én érkező másodikban pedig az Antonio Banderas által megszemélyesített Picassót ismerhetjük meg közelebbről.

A csatorna most megnevezte a jövőre bemutatandó harmadik évad középpontjában álló géniuszt, aki sokak örömére végre egy nő: nem más, mint Mary Shelley angol író, a Frankenstein című regény mögött álló zseniális elme.

„Mary Shelley számtalan filmest megihletett a tudomány teremtő erejének félresiklásáról szóló meséjével, de nagyon kevesen fedezték fel a sztoriban a társadalmunkra vonatkozó éleslátó észrevételeit.

Ahogy nem sokan ismerik a nemi egyenlőtlenségek miatt vívott harcát, a Frankensteinen kívüli többi munkáját és a kortársaira, illetve kora társadalmára gyakorolt befolyását sem.

A mi célunk pedig éppen az, hogy feltárjuk a hozzá hasonló lenyűgöző, szenvedélyes és bátor elméket” – nyilatkozta Ron Howard rendező, a széria executive producere.

A Géniusz harmadik évadának szereposztása még nem ismert, de Mary Shelley népszerű téma mostanában. Ahogy arról korábban már írtunk, május 25-én mutatják be az amerikai mozik a Mary Shelley című önéletrajzi filmet, amelyben Elle Fanning formálja meg a legendás írónőt.


(via Variety)