Will Smith így csinált színészt pici fiából

Smith remek apuka, aki A Föld után című sci-fit kifejezetten fia, Jaden miatt készítette el, neki írta a történetet, rá szabta a főszerepet, és még egy neves rendezőt is szerzett neki!

Jaden Smith már azelőtt igazi nepo baby volt, mielőtt a kifejezést úton-útfélen használni kezdték volna, vagyis híres szülők gyermeke, aki nyilván élvezte ennek előnyét, amikor saját karrierbe kezdett – mondjuk miért ne élvezte volna, szíve joga. Jaden apukája ugyanis Will Smith, az anyukája Jada Pinkett Smith, ő pedig színész, énekes és divattervező, és mára már saját jogon is celeb, főleg megjelenése és meggondolatlan nyilatkozatai miatt. Merthogy összeesküvés-hívő a szentem, és olyasmit is szokott mondani, hogy nem érdemes iskolába járni. De hogyan lett színész?

Forrás: InterCom

 

Will Smith és Jaden apa és fia voltak az egyébként sokat dicsért A boldogság nyomábanban, és Will volt a nem túl fényes A karate kölyök remake egyik producere, ahol sarja Jackie Chan tanítványa volt. Már ez utóbbi film is amolyan ajándék volt Jadennek, a legkomolyabb közös munkájuk, A Föld után (2013) pedig kifejezetten azért készült, hogy Jaden sztár lehessen. Hiszen gyakorlatilag egyedüli főszereplője a filmnek, a játékidő 80 százalékában csak őt látjuk, és ha eltekintünk a sci-fi körítéstől, akkor az egész történet az apa-fiú kapcsolatról és a megértésről szól. Ami szép dolog, ahogy az is, hogy Will Smith nem csak producer volt, de a forgatókönyv megírásában is részt vett, és ő szerezte meg rendezőnek az ekkor karrierje mélypontján lévő M. Night Shyamalant, akitől a hírek szerint a rendezés nagy részét is átvette. Smith, bár rendezőként nem szerepel a stáblistán, felelt a történetért és a színészi játékért, csakis ő foglalkozhatott Jadennel, Shyamalan pedig az akciójeleneteket és a látványt intézte. Az utóbbiak egyébként teljesen rendben vannak, ma is vállalhatóak, különösen, hogy az akkor rendkívüli újdonságnak számító 4K digitális technikával vettek fel mindent.

Forrás: InterCom

 

A sci-fi körítés egyébként szinte véletlenszerű, Smith először egy olyan történetben gondolkodott, ahol egy apa és fia kempingezni mennek, de autóbalesetet szenvednek, és a fiúnak kell segítséget szereznie sérült apja számára. Kicsit ült az ötleten, beszélt róla pár embernek, majd arra jutott, hogy több is van ebben, mint egy sötét erdő, mire fogta magát, és az egészet több mint ezer évvel odébb helyezte a jövőben. A XXXI. században járunk, egy ökológiai katasztrófa miatt az emberiség elhagyta a Földet, amely azóta teljesen elvadult, és új, veszélyes fajok fejlődtek ki rajta. Mégis itt hajt végre kényszerleszállást egy űrhajó, fedélzetén a háborús veterán parancsnokkal és forrófejű fiával. A férfi mindkét lába eltörött, így a fiúra vár a feladat, hogy segítséget szerezzen a veszélyekkel teli, ismeretlen terepen. Teli mindenféle lényekkel, például óriáspáviánokkal!

Az átalakult, elvadult Föld iszonyatosan jól néz ki, a kalandok izgalmasak, és tulajdonképpen sok szempontból igazságtalanul húzták le a filmet, ami 5 jelölésből 3 Arany Málna díjat vihetett haza, feltehetőleg a lelkizős részeknek köszönhetően. Igaz, Jaden valóban nem színészetre született, egyedül pedig végképp nem tud elvinni egy filmet a hátán. Az amúgy vicces, hogy a történet nagyon sokban hasonlít a most bemutatott 65 című sci-fire, csak ott nem több ezer évvel később, hanem több ezer évvel korábban járunk az emberek nélküli, vad és barátságtalan Földön, ahol Adam Drivert üldözi egy rakás vérszomjas dinoszaurusz.

Forrás: InterCom