Zöld utat kapott a Deadwood-film

Hivatalos: nagyjátékfilmes verzió készül az HBO-nál a kritika által körülrajongott westernszériából.

Egy tervezett Deadwood-filmről már régóta beszélnek, de most az HBO programigazgatója, Casey Bloys hivatalosan is bejelentette az amerikai Tévékritikusok Egyesületének nyári sajtóturnéján.

Tavaly az eredeti sorozat sztárja, Ian McShane árulta el, hogy a széria ötletgazdája, David Milch beadott egy kész forgatókönyvet az HBO-hoz. Ezenkívül a Deadwood másik szereplője, Paula Malcomson is úgy nyilatkozott: arra számít, hogy hamarosan megismétli a szériában alakított szerepét, azaz újra eljátssza Trixie-t, a kurvát.

De a Deadwoodnak egy harmadik sztárja, Robin Weigert is megerősítette már egy interjúban a múlt héten, hogy tényleg le fogják forgatni a nagyjátékfilmet, idén ősszel kezdődnek a munkálatok, és már el is kezdték építeni a díszleteket hozzá, sőt több színész aláírta már a szerződését is.

Jó hír a rajongók számára, hogy a Deadwood-film rendezője az a Dan Minahan lesz, aki a sorozat négy epizódját is rendezte. A Deadwood című széria egyébként 2004 és 2006 között, három évadon át futott, és ez alatt az idő alatt összesen 27 díjat nyert, köztük egy Golden Globe-ot és nyolc Emmyt.


(via Consequence of Sound)