Ezek a sztárok lépnek fel a 2022-es Super Bowlon

Amerikai idő szerint február 13-án, vasárnap este rendezik meg az amerikaifutball-bajnokság, az NFL nagyszabású döntőjét. Íme az infók az idei gála zenei szupersztárjairól.

Snoop Dogg, Mary J Blige és Dr. Dre pózolnak a Super Bowl sajtóeseményén; Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation

 

Öt hip hop és R&B legenda lép színpadra a kaliforniai SoFi stadionban a sorban ötvenhatodik Super Bowl gála félidejében, ugyanis

Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige és Kendrick Lamar


lesznek azok az előadók, akik ebben az évben szórakoztatják majd azt a többmillió tévénézőt, akik az Egyesült Államok egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó sporteseményének szünetében (is) a képernyőkre tapadnak.


 

Közülük korábban eddig csupán Blige lépett fel a Super Bowlon, 2001-ben, akkor az Aerosmith és az NSYNC vendége volt Britney Spears és a rapper, Nelly társaságában.


Most azonban headlinerként, ötödmagával szerepel az eseményen, társaival együtt pedig

összesen 43 Grammy-díjjal és 19 listavezető nagylemezzel büszkélkedhetnek.


Az este fellépői igazi nagyágyúk: az 56 éves Dr. Dre 1986 óta van a zenei pályán, karrierje az ikonikus hip hop csapat, az N.W.A. tagjaként indult, majd szólókarrierbe kezdett, de producerként is hatalmas sikereket ért el. 6 Grammy-díjat zsebelt be, saját lemezkiadója, a Death Row Records szerződtette le annak idején fellépőtársait, Snoop Doggot, Eminemet és Kendrick Lamart is.


Az 50 éves Snoop Dogg 1992-ben éppen egy Dr. Dre-dalban tűnt fel a színen, azóta pedig 18 stúdióalbumot dobott piacra, a legutóbbit éppen a tavalyi év során. Emellett fociedzőként és tévés személyiségként is ismert, például az amerikaiak kedvenc tévés háziasszonyával, Martha Stewarttal is van egy közös főzős műsora, de MMA-mérkőzéseken is hallható kommentátorként.


A 49 éves Eminem 26 évre visszatekintő pályafutása alatt minden idők tíz legtöbb lemezt eladó előadója közé verekedte magát, hiszen több mint 220 millió példány fogyott albumaiból és dalaiból karrierje során. A szakma is elismerte érdemeit, 15 Grammy-díj boldog tulajdonosa.


A brigád egyetlen női tagja, a hip hop soul királynőjeként aposztrofált 50 éves Mary J. Blige már több mint 30 éve örvend töretlen népszerűségnek, azóta 13 nagylemeze jelent meg és 8 Grammy-díjjal lett gazdagabb. Filmekben és tévéműsorokban is láthattuk, 2017-ben a Mudbound című filmben elhangzó Mighty River című dalát még Oscar-díjra is jelölték a Legjobb filmbetétdal kategóriában.


A társaság legfiatalabb sztárja, a 34 éves Kendrick Lamar, akit ennek ellenére nem csupán 13 Grammy,-de egy zenei Pulitzer-díjjal is jutalmaztak, amivel az első nem klasszikus- vagy jazz zenei eladó lett, akit kitüntettek a rangos elismeréssel.


A halftime show magyar idő szerint nagyjából hétfő hajnali 2 órakor veszi kezdetét, a 90 perces első félidőt követően. A nemzeti himnuszt a fekete country énekesnő, Mickey Guyton énekli majd.

A Super Bowl Halftime Show során mindig a legnagyobb világsztárok szórakoztatják a nagyérdeműt, a legutóbb, 2021-ben az idén friss nagylemezzel jelentkező The Weekend adott minikoncertet, a legemlékezetesebb fellépés pedig kétségtelenül Justin Timberlake és a nemrég új dokumentumfilmet bemutató Janet Jackson mellbimbóvillantó incidense volt.