Farkas Franciska unikornist sétáltat a Hippikiller új klipjében

2017-ben megjelent Totally Disco című új nagylemezét idén két dallal fejelte meg az újságíróként és szerkesztőként és Majdnem Híres Rocksuli-társalapítóként is ismert Bihari Balázs zenekara, a Hippikiller. Az Unikornis éve című számhoz most klip is készült az egyik legtehetségesebb fiatal hazai színésznővel, Farkas Franciskával.

- Beteljesedett Sallai Laci tavaly decemberi jóslata: idén is az Unikornis éve van!, - meséli Bihari Balázs - úgyhogy elmentünk kedvenc Grimm-mesei helyszínünkre, a Szurdokvölgybe, ahol még annyira sincs térerő, mint a Kolorádó fesztiválon, hogy Farkas Franciskával leforgassunk egy klipet, amint önmagát üldözi az erdőben.”
- Nagyon örültem a felkérésnek, imádtam a helyszínt, egy csoda! Sosem szerettem a rózsaszínt, sosem hordtam, de itt most mint páncélt viseltem. Csodálatos volt! Lehet, hogy abban megyek a következő koncertre! - mesél a felkérésről Farkas Franciska.

Farkas Franciska most először mutatkozik be videoklipben. A színésznő az elmúlt öt évben robbant be: először a Karaván Művészeti Alapítványnál játszott, majd megkapta a Viktória – A zürichi expressz című svájci film főszerepét, amiért elhozta a legjobb színésznőnek járó díjat, a Hungarian Film Festival of Los Angelesen. Több színházi és rövidfilmes munkák után nyerte el az Aranyélet című sorozat és a Brazilok című magyar nagyjátékfilm két fontos szerepét, melyek közül az Aranyéletért elnyerte a Televíziós Újságírók Szövetségének Díját, mint legjobb mellékszereplő. 2017-ben az Örök tél című filmben dolgozott Csányi Sándor mellett, Comet-díjra is jelölték a Legjobb színésznő kategóriában.

- A klipben alapvetően egy hangulatot szerettem volna megteremteni, ami a dalhoz passzol, a fiú, aki keresgéli, üldözi a nőt, aki hol pozitív, hol pedig negatív szerepben jelenik meg. A klip egyfajta párkeresgélős-ironikus trash-mese – meséli a klip rendezője, Vészi Kriszta - És van benne némi betripezett Szegény Dzsoni és Árnika-hangulat is - teszi hozzá BB.

A most elkészült klip főszereplője Farkas Franciska, rendezője és vágója Vészi Kriszta, az operatőr Mladin Bence, a sminkes Sárközi Dóri.
A 2003-ban indult Hippikiller, Bihari szólóprojekt-zenekara - némi, 2010-es évek eleji szünet után – 2014 óta aktív ismét, abban az esztendőben készült el a 2006-os debütáló Hippikiller-lemez, a Ten Little Freuds, Ten Little Gonzos folytatása, a Mixtape From the Striped Room. Az együttes az elmúlt közel tizenöt évben merészen kalandozott a rock és pop stílus-labirintusaiban, hatott rá a hard rock és az artpop, a poszt-punk és a funk vagy a legutóbbi, a 2017-es Totally Disco albumon, hangsúlyosan a nyolcvanas évek popzenéje.
A Totally Discóval ellentétben ismét zenekari felállásban készült Az Unikornis éve, többé kevésbé azon a vonalon, mármint a nyolcvanas évek jegyében haladt tovább, ez esetben az elektronikus popzene és a tremolókar-rángató glamúros, amerikás rock között félúton.
A Hippikiller idén nyáron több helyen is látható Bakó Balázs dob (ex-Dope Calypso, The Bits), Hó Márton basszusgitár (Hó Márton, Gustave Tiger) és BB felállásban, már így mutatkoztak be a Tilos Maraton Kultiplex emléknapján, de jellemzően mindig kiegészül vendégzenészekkel.

július 11. A38 tetőterasz
július 26. Művészetek Völgye