Hatalmas hiphopbuli volt a Super Bowlon

Az idei Halftime show főszereplői az ezredforduló legnagyobb rapsztárjai voltak.

Ahogy azt korábbi cikkünkben megírtuk, az idei NFL-döntő félidejében a hip hop zene nagyágyúi szórakoztatták a nagyérdeműt, és ahogy az várható volt, Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige és Kendrick Lamar óriási show-t csináltak a Los Angeles Rams és a Cincinnati Bengals közt zajló meccs szünetében.

A 2000-es évek elejének legünnepeltebb sztárjai napjaink egyik legaktuálisabb arcával kiegészülve álltak színpadra, ahol egy igazi best of műsort nyomtak le, 15 percbe sűrítve.

A performanszt a nyugati parti színtér legnagyobbjai, Dr. Dre és Snoop Dogg kezdték meg, akik közös dalukkal, a Next Episode-dal csaptak bele a medley-be, majd az anno 2Pac és Dre által sikerre vitt California Love-val folytatták a sort.

Snoop Dogg; Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation


Ekkor jött az első meglepetés, ugyanis megjelent az egykori klipjéhez hasonlóan ezúttal is fejjel lefele lógó, bár már kevésbé jó formában lévő 50 Cent, aki természetesen legnagyobb slágerét, az In Da Club-ot adta elő, a közönség legnagyobb örömére.

Dr. Dre; Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation


Őt követte az est egyetlen női fellépője
, a hip hop soul 50 évesnek egyáltalán nem kinéző királynője, Mary J. Blige, aki szintén két legismertebb dalát, a Family Affair és a No More Drama című számokat énekelte el, egy meglehetősen feltűnő fellépőruhában.

Mary J. Blige és Snoop Dogg; Fotó: Kevin C. Cox/Getty Images


Ezután az „új fiú” következett:
színpadra lépett Kendrick Lamar, aki politikai töltetű Alright című dalát adta elő, egy remekül koreografált férfi tánckar segítségével. És jött a nagy durranás, szó szerint, ugyanis Eminem szinte kirobbant az egyik díszletből, és a 8 mérföld című filmje betétdalaként slágerré vált Lose Yourself című számmal folytatta a slágerparádét.

Eminem ; Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation


Ebben segítségére volt Anderson .Paak és zenekara, akikkel a hangulat már tényleg a tetőfokára hágott. A szám végén Eminem féltérdre ereszkedett, s habár azóta nem kommentálta a dolgot, elég valószínű, hogy az NFL-játékos, Colin Kaepernick egykori példáját követte, szimbolikusan tiltakozva a faji megkülönböztetés és az Egyesült Államokban zajló rendőri túlkapások ellen.

Hamarosan Snoop is visszatért, Dre pedig még a zongorához is leült, hogy belekezdjen Still D.R.E. című közös klasszikusukba, aminek végére az este többi fellépője, Blige, Lamar és 50 Cent is csatlakozott hozzájuk és közösen álltak színpadra az őrületes fináléra.

A vélemények persze megoszlanak: míg sokan minden idők legjobb halftime showjának tartják a tegnap esti előadást, addig az élő zene, különösen a rockzene hívei azonban egy nagyobb szabású hakniként tekintenek az idei performanszra.

 

Egy biztos: a 2000-es évek elejének kamaszai 15 perc erejéig újra tinédzserek lehettek.