Így búcsúztak Írországban Sinead O'Connortól a rajongók és a hírességek

Az 57 éves korában elhunyt énekesnő számos rajongója és egykori kollégája utazott Írországba, a Wicklow megyei Bray-ben megtartott temetésre, ahol egy szivárványzászlós Volkswagen kisbuszból szólt a Nothing Compares 2 U.

Ahogy azt korábban a PORT.hu is megírta, július 26-án, 56 éves korában elhunyt Sinéad O'Connor, az ismert ír énekesnő és dalszerző. Az augusztus 8-án megtartott temetési szertartására számos rajongója és egykori kollégája elzarándokolt Írországba, a Wicklow megyei Bray-be.

 

Forrás: Mostafa Darwish/Anadolu Agency via Getty Images

 

A könnyeikkel küszködő rajongók fürtökben követték az énekesnő koporsóját szállító fekete halottaskocsit, miközben virágokat, valamint mécseseket, emléktáblákat (sőt, egy rózsaszín széket!) helyeztek el Sinead O'Connor egykori otthona előtt.

 

Forrás: Liam McBurney/PA Images via Getty Images

 

 

A világ minden tájáról Írországba sereglő, megrendült Sinead O'Connor-rajongók valamint a helyiek együtt sírtak és táncoltak, miközben egy szivárványzászlós Volkswagen kisbusz lejátszotta az énekesnő legismertebb dalait.

 

Forrás: Liam McBurney/PA Images via Getty Images

 

A túdósítások szerint elhangzott egyebek között Sinead O'Connor legismertebb dala, a Nothing Compares 2 U is.

 

 

A gyászolók között feltűnt néhány híresség is. Jelen volt többek között a U2 frontemebre, Bono, valamint Bob Geldof, aki egy taxiban ülve csatlakozott a gyászolók menetéhez. De más világsztárok, köztük Russell Crowe, Annie Lennox és Cyndi Lauper is tisztelegtek az énekesnő előtt.

 

Forrás: Liam McBurney/PA Images via Getty Images

 

A Belfast Telegraph az egész temetési ceremóniát videón közvetítette:

 

 

A tengerparti sziklákon pedig feltűnt egy hatalmas Eire ❤️ Sinead” felirat is:

 

 

(via Belfasttelegraph.co.uk)