Itt az Anton Vezuv új videoklipje

A zenekar eddigi legtáncosabb dalára forgatott laza, feelgood videoklipet az Anton Vezuv. Az indie-diszkó Easy Love ironikus videójában színművészetis-drámatagozatos táncosok mutatják be, mit csinálnak, ha nem érkezik meg a várva-várt randipartnerük. A klipet Rónai Domonkos és Jakab Péter klipszemle-díjas párosa forgatta.

Az Easy Love, ahogy már a címe is utal rá, az Anton Vezuv eddigi legkönnyedebb, a zenekar korábbi számaihoz képest groteszk módon feelgood dala, amelyhez a Magyar Klipszemle-díjas Rónai Domonkos forgatott halálosan laza, színes, táncolós, ironikus videoklipet. „Egy imidzsklipet képzeltem el a számhoz, de mindenképp elemelkedve a stúdióban zenélős klisétől. Így adta magát, hogy a zenekartagok szeparáltan jelenjenek meg a videóban, és hogy a stúdióvilágot összehozzuk a többi szereplővel. Ők – akik egyébként színművészetis, illetve drámatagozatos hallgatók – mind-mind egy randira várnak, amire sajnos a másik fél nem jön el. A stúdiós és a külső világ pedig színekben és asszociációkban találkoznak” – mondta el a rendező-operatőr. A klip kreatív és utómunkáit Jakab Péter végezte, segédoperatőrje a Csaknekedkislányból is ismerhető Nagy Dávid volt.

„Az Easy Love tisztán a szexről szól, a nagyon intenzív és könnyen eldobható kapcsolatokról – némi felnőtt öniróniával és beleszarással. A szerelem itt csak költői eufemizmus. Ez a laza indie-diszkó szám adja meg majd az új lemez alaphangját” – mondja a most megjelent számról Gyulai István Sztív frontember. Az énekes a készülő Bend Bend Grass című album kapcsán beszélt arról is: a power-melankólia stílust magáénak tudó Anton Vezuv negyedik lemezén több lesz a power mint a melankólia: „Én is sokféle zenét hallgatok, táncolós zenét is, dalszerzőként az ilyenek ugyanúgy inspirálnak. Sok nemszomorú számötletem volt mindig is, most koncepcionálisan ezeket válogatjuk ki a dalos zsákból. És ha már megjelent a táncolós lemez koncepció, akkor a többi dalt is direkt táncolósra hangszereljük, szeretnénk ezt a kraftot végigvinni majd az albumon.”

Az Easy Love az Anton Vezuv első hivatalos megjelenése azóta, hogy tavaly év végén az alapító Gyulai István Sztív és Kalmár Tibor mellé új tagok érkeztek a zenekarba Hajba Áron (ex-Jazzékiel) és Hajba László (Keep Floyding) személyében. A Klinik gondozásában megjelenő új szám zenei producere a klip kreatív munkáiban is résztvevő Jakab Péter volt, a felvételt és a keverést Stámusz Ferenc készítette. Az Easy Love néhány nap múlva a Spotify-on, a Deezeren, az Apple Music-on és az összes többi streamingszolgáltatónál is elérhető lesz.