Kiosztották a 8. Magyar Klipszemle díjait: Azahriah és a Carson Coma is a nyertesek között van

Csütörtök este átadták a 8. Magyar Klipszemle díjait.

Az éves klipügyi felvonuláson idén 544 nevezett videóból került ki azt a 139 klip, amelyek versenybe szálltak a díjakért az Akvárium Klubban. Idén is annyira erős lett a mezőny, hogy több kategóriában is osztottak arany, ezüst és bronz díjakat, összesen 22 kategóriában hirdettek 38 nyertest. 

Az este fődíját, a Legjobb klip kockát a Pogány Induló - Úgy hiszem alkotás kapta, a rendező a legjobb rendezés ezüst díját is bezsebelhette.

Idén az előadók nem halmozták a nyeréseket, a fődíjason kívül 6363-nek, az Elefánt zenekarnak és Azahriah-nak sikerült 2-2 díjakat nyerni, azonban vannak alkotók, akik ennél több trófeával térhetnek haza.

A Legjobb sztiló kategóriának például az arany, ezüst ÉS bronz fokozatát is Rádli Bence tudhatja magáénak, aki ezzel minden szemlék stíluslovagjává üttetett, de a duplázó Pogány Induló videó rendezője, Büki Balázs is kapott egy harmadik díjat Manuel Tiara című klipjéért.

Sőt, Büki már sokadik éve állandó díjazott, és idén ő kapta a szemle kiemelt támogatója, a Yettel különdíját is, így ő készítheti el a következő évben a márka egyik kommunikációs kampányát. Az együttműködés célja, hogy hozzásegítsen egy tehetséges rendezőt ahhoz, hogy “szintet lépjen”, és bekerüljön a nagyok közé, a reklámos világba. Mindez egy hosszú távú együttműködés első fecskéje, amiről Vermes Orsolya, a szemle főszervezője ezt mondja:

Örülök, hogy a Yettel biztosítja ezt a lehetőséget, hisz ez nemcsak megtisztelő a rendezvény és az alkotó számára, hanem egyrészt a bizalmat is jelzi, hogy a szemléről olyan erős alkotók kerülnek ki győztesként, akire rá mernek bízni egy ilyen faladatot. Másrészt a jövőben igyekeznénk a Klipszemlével betölteni egy inkubációs szerepkört is egy készülőben lévő projektünkkel, amihez ennél tökéletesebb első lépésről álmodni sem mertem volna.” 
Forrás: Szécsi Noémi

A Legjobb operatőr díját Spáh Karcsi nyerte az Ivan & the Parazol Dancer című klipjéért, a Legjobb rendezés Vitó Zsomboré lett Azahriah Cipoe-jéért, a Közönségdíjas a Moriones lett, a Szervezők különdíját pedig a Platon Karataev kapta. A Legnagyobb dili díjasa a PTSD Kft. lett, akik fel is léptek a díjátadó után. A nyertesek teljes listáját megtaláljátok alább.

A Klipszemle legnagyobb erénye, hogy minden évben elképesztően színes mezőny áll össze. Itt egy kategóriába kerülhet az alternatív zenekar a kertévés mainstream előadókkal, és mindenki ugyanolyan esélyekkel indul”

- tette hozzá a díjátadóról Vermes Orsolya.

A Magyar Klipszemle 2015 óta az egyik legfontosabb zeneipari háttér rendezvénnyé nőtte ki magát: találkozási pont zenészeknek, filmeseknek, és a kreatív szakma sok más képviselőjének. A díjakat odaítélő zsűri minden évben megújul, idén véleményezte a klipeket Csiszár Virág, bookingmenedzser, Gróf, art director, Hevesi-Szabó Lujza, fotográfus, Kovács András Péter, márka- és marketingkommunikációs igazgató, Kovács Gellért, “Filmszerész”, Mojzes Dóra, jelmeztervező-stylist, Pohárnok Gergely, operatőr, Sós Bálint Dániel, rendező és Török Ferenc, rendező.