Lizzo is felszólalt a cancel culture ellen

Szerinte ez kezdetben még valódi felháborodás volt valóban elnyomott emberek részéről, mostanra viszont divat lett belőle, kisajátítják és visszaélnek vele.

Melissa Viviane Jefferson, a leginkább Lizzo művésznéven ismert amerikai énekes, rapper, dalszerző és fuvolista vasárnap a Twitteren osztotta meg a cancel culture jelenséggel kapcsolatos aggodalmait.

Lehet, hogy ez most egy véletlenszerű alkalomnak tűnik, de elmondom, ami a szívemet nyomja... A cancel culture nem más, mint kisajátítás. Valódi felháborodás volt a valóban marginalizált emberek részéről, de most divat lett, rosszul használták fel, és rossz irányba terelődött. Remélem, hogy fokozatosan ki tudunk lépni ebből, és a felháborodásunkat a valódi problémákra összpontosíthatjuk.

 

Lizzo a 2022-es aucklandi FOMO fesztiválon (forrás: Dave Simpson/WireImage/Getty)

 

A Grammy-díjas előadóművész, aki korábban szerepelt A Wall Street pillangói című filmben is, korábban egy TikTok videóban arról is beszélt, mennyire rosszul esik neki, hogy az emberek másról sem kommentelgetnek a közösségi médiában, mint hogy a sztárok túl nagydarabok vagy épp túl soványak, mell- illetve fenékplasztikára lenne szükségük, vagy épp túl sok műtéten vannak már túl. Lizzo szerint viszont a művészek teste és az azzal való (nem)törődés maga is művészet, úgyhogy az emberek igazán befejezhetnék végre a sztárok kinézetén való állandó pörgést:

Azt csinálok ezzel a testtel, amit akarok. Bárcsak pénzbe kerülne a kommentírás, hogy lássuk, mennyi időt pazarolunk el a rossz dolgokra. Nem hagyhatnánk végre magunk mögött ezt a sz*rságot?

(via The Hollywood Reporter)