Magyarországon elklikkesedett a HipHop

A Wolf Áramlat legújabb részében az egyik legismertebb HipHop DJ, GYöReMiX! sztorizik a régi időkről, lekéset pécsi fellépésről, az első raplemezboltról és a jövő HipHop bulijairól.

Farkas Roland Wolfie elmondása szerint DJ GYöReMiX! az analóg Spotify. Többek között hozzá köthető Budapest legendás raplemezboltja, a HipHop Syndicate, ahol Ricsipível együtt volt eladó. Aztán az egész bolt menedzselését a nyakába vette. Mesélt a legfrissebb lemezek beszerzéséről, amik az amerikai premier másnapján már ott voltak a pesti üzletben.

Szó esett a teljes CRU-gyűjteményről, plusz arról, hogy GYöReMiX!-nek mégis hány méter hosszú, illetve hány négyzet- vagy köbméter a teljes lemezgyűjteménye. Itt jött képbe az, hogy vajon mi van ma a DJ-kkel? Györemix értelmezésében lehet, hogy manapság sokan elmondhatják magukról, hogy DJ-k, de azért ezen belül is vannak szintek. De, az tény, hogy amíg valaki korongokkal, discekkel dolgozik, nem egy tárhelyről digitálisan húzza be a dalokat, addig az nyugodtan felveheti a DJ előtagot. 

Forrás: port.hu / youtube

 

A magyarországi HipHop klikkesedése szemmel látható. A nagy közösségi élmény helyett inkább kisebb csoportosulások vannak. Ezért van az, hogy a szomszédos országokban sokkal nagyobb és erősebb a HipHop kultúrája, mint a hazánkban. De talán még van remény. Györemix ugyanis tett egy ígéretet DJ Zefil temetésén, hogy tovább viszi a nagy HipHop bulik szervezését. Már most is van egy rendezvénysorozat készülőben, de az ötéves tervben ott van a nagy ígéret betartása is. 

Lehet készülni a magyar HipHop reneszánszára, de amíg az nem jön el, addig itt van a Wolf Áramlat soron következő része, benne sok szóviccel.