Magyarországon is bemutatják Liam Gallagher vadonatúj dokumentumfilmjét

Egyetlen este három budapesti mozi is műsorára tűzi az egykori Oasis frontember Knebworthbe való visszatérésének sztoriját, amihez már a hivatalos trailer is megérkezett.

November 17-én világszerte a mozikba kerül Liam Gallagher Knebworth 22 című vadonatúj dokumentumfilmje, amely bemutatja az énekes visszatérését az Oasis 1996-os, rekordlátogatottságú koncertjeinek helyszínére.

Liam Gallagher; Fotó: Alvaro Ballesteros/Europa Press via Getty Images

 

A 170 ezres tömeg előtt lezajlott, két estén át tartó teltházas fellépés a pandémia óta az egyik első tömegrendezvény volt Angliában, Liam pedig az idén megjelent C’mon You Know című harmadik szólóalbumáról is előadott néhány dalt, amivel harmadik alkalommal is feljutott az angol lemezeladási lista élére.

Az egész estés alkotás végigköveti Gallagher útját egykori bandája legemlékezetesebb fellépésének helyszínére, miközben friss interjúkat, kulisszák mögötti felvételeket és részleteket is láthatunk a 20 kamerával felvett koncertből. A film továbbá a világ minden tájáról, különböző generációkból érkező rajongókat is megszólaltat, átültetve a ’90-es évekbeli koncertek érzelmi és társadalmi összefüggéseit jelenkorunk zűrzavarába.


Liam a következőt mondta el a fellépéssel és a dokumentumfilmmel kapcsolatban:

Még mindig sokkhatás alatt vagyok, hogy két este is Knebworthben játszhattam, 26 évvel azután, hogy ott jártam az Oasis-szal. Még mindig kapkodom a fejem. Az, hogy több generációnak is zenélhettem ugyanazon a helyszínen ilyen sok év különbséggel, az több mint bibliai. Nagyon boldog vagyok, hogy mindezt dokumentáltuk is. Knebworth számomra mindig is a rajongók és a zene ünnepe volt, és az is marad. Élvezzétek a filmet és 26 év múlva ismételjük meg újra!”

A koncertből a film után ráadásul két olyan dalt is levetítenek majd, amelyeket csak a mozikban láthat majd a közönség, és amelyek a fellépésről a jövőben megjelenő kiadványokon nem szerepelnek majd.

A film Magyarországon a budapesti Cinema Momban, a Pólus Moziban és a Gobuda Moziban lesz látható november 17-én.