Megérkeztek a rockistenek újdonságai

Igazi rocklegendák rukkoltak elő friss dalokkal, hiszen a Scorpions, a U2 és a Slipknot is új számokkal lepte meg rajongóit az elmúlt napokban.

A jövőre Magyarországon is koncertező német hard rock banda, a Scorpions  február 25-én dobja piacra legújabb, sorban tizenkilencedik stúdióalbumát, „Rock Believer” címmel. Ennek előfutára a most megjelent „Peacemaker” című tétel, ami egy hamisítatlan Scorpions-himnusz, ahogyan azt már megszokhattuk Klaus Meinétől és csapatától. A frontember a következőket mondta el a dalról:

„Először a refrén első sora jutott eszembe, csak játszadoztam a szavakkal. Egy olyan korban ugyanis, amikor olyan sok ember hal meg a koronavírus, a pusztító háborúk vagy más értelmetlen bűncselekmények következtében, az embernek az az érzése támad, hogy a kaszás biztosan túlórázik. A pandémia utáni békés világban azonban ideje lesz, hogy a békeharcos uralkodjon. Egy ilyen jövőkép az, amitől igazán boldog lennék.”

A banda elmondása szerint az új album minden dalát egyszerre feljátszva rögzítették, akárcsak anno, a ’80-as években és a „Rock Believer” című korong lesz az első, amin már a csapat legújabb tagja, a Motörheadből érkező Mikkey Dee foglal helyet a dobok mögött.


Három év után először jelentkezett új dallal minden idők legsikeresebb ír rockbandája, az idén 45 éve alakult U2. A zenekar a decemberben mozikba kerülőÉnekelj! 2” című animációs filmhez készítette el a „Your Song Saved My Life” című számot, aminek producere a fiatal holland DJ, Martin Garrix volt.

A betétdal nem az első közös munka az EDM-sztár és a veterán ír zenészek között, hiszen a tavalyi év során Garrix már együtt dolgozott a csapat két tagjával, Bonóval és The Edge-dzsel a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos dalául szolgáló „We Are the People” című számon is.

Az új dal ráadásul egy különleges videoklipet is kapott azzal a céllal, hogy támogatást gyűjtsön az Education Through Music, azaz az Oktatás a zenén keresztül névre hallgató non-profit szervezet számára. Az ETM célja, hogy minél több alulfinanszírozott észak-amerikai iskolában tegye lehetővé a magas minőségű zeneoktatást a tehetséges diákok számára, akik közül többen is feltűnnek a dalhoz készült kisfilmben.


Szintén friss szerzeményt dobott piacra az utóbbi 25 év egyik - ha nem a - legsikeresebb metal bandája, a 9 tagú Slipknot. Az Iowából származó Grammy-díjas csapat 2019-ben hozott ki utoljára új stúdióalbumot, „We Are Not Your Kind” címmel, most pedig megérkezett a „The Chapeltown Rag” című vadonatúj daluk, a készülőben levő következő Slipknot-korong előfutáraként.

A maszkos banda frontembere, Corey Taylor a következőt nyilatkozta a számmal kapcsolatban, aminek megírására többek közt a Yorkshire-i hasfelmetsző nevű gyilkosról szóló Netflix-dokumentumfilm megnézése inspirálta az énekest:

"Ez egy igazi klasszikus, őrjöngő Slipknot-nóta. Szövegében pedig arra világít rá, hogy mennyire manipulatív is lehet az, ha a közösségi média és a média találkozik egymással. És arra, hogy ezek a manipulációk hányféle módon próbálnak meg minket különböző irányokba terelni, hogy aztán mind függővé váljunk tőlük, ami egy nagyon-nagyon veszélyes dolog.”


A szám élő premierjét a banda saját fesztiválján, a KnotFesten tartották Los Angelesben.

 

Borítókép: Prodip Guha/Getty images