Meghalt Tito Jackson, a The Jackson 5 egyik alapítója

Michael Jackson testvére 70 éves volt.

70 éves korában elhunyt Tito Jackson amerikai énekes és gitáros, a néhai Michael Jackson bátyja, aki a testvéreivel, Jackie-vel, Jermaine-nel, Marlonnal és Michaellel együtt alkotta a híres-neves Jackson 5 formációt. A tagok olyan slágerekkel váltak ismertté a popzenében, mint az ABC, az I Want You Back és az I'll Be There.

A halálhírt Tito Jackson fiai, TJ, Taj és Taryll jelentették be az Instagramon szeptember 15-én, vasárnap egy közleményében:

Fájó szívvel jelentjük be, hogy szeretett édesapánk, a Rock & Roll Hall of Fame tagja, Tito Jackson már nincs velünk. Meg vagyunk döbbenve, szomorúak vagyunk, és megszakad a szívünk. Édesapánk hihetetlen ember volt, aki mindenki jólétével törődött. Rettenetesen fog hiányozni. Számunkra mindörökké »Tito Time« lesz. Kérlek, ne feledjétek, hogy azt tegyétek, amit apánk mindig is prédikált: szeressétek egymást! Szeretünk téged, Pops.
Tito Jackson a Hollywood Parkban megrendezett 2024-es Fool in Love Festival előadójaként (forrás: Scott Dudelson/Getty Images)

 

Tito Jackson Joe és Katherine Jackson harmadik gyermekeként született 1953-ban. Tízévesen kezdett el gitározni, miután apja észrevette, hogy az egyik gitárját babrálja, és vett neki egy sajátot. A '60-as évektől kezdve már Tito is énekelt, táncolt és gitározott a Jackson 5-ban, de mivel egészen 2016-ig várt a saját szólólemeze, a Tito Time kiadásával, a zenekar egyik legkevésbé ismert tagja volt, és bántotta, hogy az együttesről szóló viccek mindig az ő hátán csattannak. Saját bevallása szerint szándékosan tartotta vissza magát a fényes szólókarriertől, mert a három fia nevelésére akart koncentrálni (T.J., Taj és Taryll azóta már megalakították a saját zenei formációjukat, a 3T-t). A The Jitney-nek adott 2018-as interjújában így mesélt magáról és a The Jackson 5-hoz fűződő viszonyáról:

Mindig is én voltam a legcsendesebb tagja az együttesnek, ezért az emberek folyton velem viccelődnek. Az egyik kedvenc kosárlabdázóm, Charles Barkley egyszer azt mondta: »Ha Tito nem lenne benne a Jackson 5-ban, vajon hiányozna nekünk?« Ez szíven ütött. Összetörtem.
Jackie Jackson, Tito Jackson, Michael Jackson, Jermaine Jackson és  Marlon Jackson (forrás: Max B. Miller/Fotos International/Getty Images)

 

Tito Jackson természetesen a testvéreihez hasonlóan benne lesz az évek óta gőzerővel készülő Michael Jackson-filmben.

(via The Independent)