R. Kelly lánya azt állítja, az apja szexuálisan zaklatta gyerekkorában

A lány elmondása szerint túlságosan félt ahhoz, hogy elmondja bárkinek is a történteket, sokáig még a saját édesanyja előtt is titkolta.

R. Kelly lánya, Buku Abi (más néven: Joann Kelly) a TVEI Streaming Network R. Kelly’s Karma: A Daughter’s Journey című műsorában azt állítja, hogy az ismert énekes, akit 2022-ben 30 év börtönre ítéltek szexuális kizsákmányolás, emberrablás és vesztegetés miatt, szexuálisan zaklatta őt gyerekkorában.

R. Kelly a bírósági tárgyalásán (forrás: Antonio Perez - Pool via Getty Images)

 

A két részes dokumentumfilm érzelmes és felkavaró interjúkat tartalmaz Abi testvéreivel, Jaah-val és Robert Kelly Jr-ral, valamint édesanyjukkal, Drea Kellyvel. Buku Abi ebben a műsorban beszélt az apjáról:

Ő volt a mindenem. Sokáig nem is akartam elhinni, hogy ez megtörtént. (...) Túlságosan féltem ahhoz, hogy bárkinek is elmondjam. Túlságosan féltem ahhoz, hogy elmondjam anyukámnak.

R. Kelly ügyvédje, Jennifer Bonjean a People magazinnak adott nyilatkozatában így reagált a kétrészes dokumentumfilmben elhangzottakra:

Mr. Kelly határozottan tagadja ezeket az állításokat. A volt felesége évekkel ezelőtt ugyanezt állította, de az Illinois-i Gyermek- és Családügyi Minisztérium kivizsgálta az esetet, és a vád alaptalannak bizonyult. A »filmkészítők« pedig, bárkik is legyenek, nem keresték meg sem Mr. Kellyt, sem a csapatát amiatt, hogy lehetővé tegyék számára, hogy reagáljon ezekre a bántó állításokra.

(via Hollywood Reporter)