Shania Twainről szóló dokumentumfilm érkezett a Netflixre

Minden idők legsikeresebb country énekesnőjének története már elérhető a streamingszolgáltató kínálatában.

Not Just a Girl (magyarul Egy kivételes lány) címmel készült portréfilm a ’90-es évek első számú country-pop szupersztárjáról, a kanadai Shania Twainről. A karrierje során több mint 100 millió nagylemezt értékesítő énekesnő teljes életútját feldolgozó dokumentumfilm július 26-ától látható a Netflixen.


A Not Just a Girl bemutatja Twain igazi tündérmesének beillő sztoriját az egykor szegény körülmények közt élő kanadai kislányról, aki Dolly Parton hatására elhatározza, hogy country sztár lesz. Lemezszerződést kap Nashvilleben, majd találkozik producerével és dalszerző partnerével, későbbi férjével, az AC/DC, a Def Leppard és Bryan Adams legsikeresebb lemezein is dolgozó Robert John „Mutt” Lange-gel, aki mellett minden álma valóra válik: összeházasodnak, Shania pedig először Észak-Amerika legnagyobb country csillaga, majd a világ első számú popsztárja lesz.

Shania Twain; Fotó: Andreas Rentz/Getty Images for ZFF

 

Azonban a legmagasabbról lehet a legnagyobbat zuhanni, és ezt az énekesnő a saját bőrén tapasztalja meg: Lyme-kórral diagnosztizálják, amitől kis híján elveszíti hangját, férje megcsalja a legjobb barátnőjével, a traumák sorának hatására pedig karrierje gyakorlatilag félbeszakad. Végül azonban nem csupán a szerelem talál rá újra, de a zenei életbe is visszatér és bebizonyítja, hogy férje segítsége nélkül is erősebb, mint valaha.

A Joss Crowley által rendezett dokumentumfilmben videóklip-és koncertrészletek mellett eddig soha nem látott archív stúdiófelvételeket is láthatunk, a vadonatúj interjúkban pedig olyan sztárok szólalnak meg, mint Lionel Richie, Avril Lavigne, Diplo vagy Orville Peck, de természetesen maga az énekesnő is otthonában fogadja a kamerákat, hogy elmesélje nem mindennapi történetét.

Szóba kerül most készülő hatodik stúdióalbuma is, azonban amíg a szóban forgó korong megérkezik, Shania a dokumentumfilm megjelenésével egy időben egy azonos című válogatáslemezt is elérhetővé tett a digitális platformokon, amin egy vadonatúj dal is helyet kapott, ami egyben az anyag címadó tétele is lett.


A Not Just a Girl azaz az Egy kivételes lány július 26-ától látható a Netflix kínálatában.