Teljes egészében meghallgatható a Korn új dala

Legfrissebb kislemezéből közel egy héten át csupán részleteket mutatott be a zenekar.

Akárcsak Avril Lavigne, a ’90-es évek úttörő nu metal bandája, a Korn is új albummal jelentkezik idén februárban, amiről az énekesnőhöz hasonlóan november óta már a második kislemezt dobja piacra Jonathan Davis és csapata.

A Forgotten című dalból január első hete óta csupán különböző ízelítőket tett közzé a zenekar a hivatalos honlapján, a hírlevelében és a közösségi felületein. Most azonban végre elejétől végéig elérhető a vadonatúj track, ami egyben

a február 4-én megjelenő Requiem című tizennegyedik stúdióalbumuk nyitótételeként is szolgál majd.

 


Brian „Head” Welch gitáros a következőt mondta el a számmal kapcsolatban:

Úgy gondolom, hogy ez egy remek nyitónóta. Arra emlékeztet, amikor éppen csak bevonultunk a stúdióba és nekikezdtünk ennek az egész új anyagnak. Teljesen visszarepít abba az időszakba. Jonathan szövegei elképesztőek, imádom a kezdőriffet is… és persze azt, amivé vált végül ez a dal.”

Míg a legutóbbi, 2019-ben megjelent The Nothing című Korn-lemez rendkívül keményre és sötétre sikeredett,

a Requiem című korong zeneileg jóval dallamosabbnak, hangulatában pedig jóval pozitívabbnak ígérkezik elődjéhez képest.

Erre bizonyíték a még tavaly novemberben, az album első előhírnökeként megjelent Start The Healing című kislemez is, amelyhez akkor egy videoklippel is előrukkolt a zenekar:

 

A sötétség mindig is egy nagyon ismerős hely volt számomra… Azonban most már egy új életem van, amiből ez a sötétség teljesen eltűnt.”

- nyilatkozta akkor a dalról a csapat frontembere, Jonathan Davis. Head hozzátette:

A Requiem a szövegvilágát és témáit tekintve nem lesz olyan súlyos, mint az előző anyagunk, és éppen ez az, ami tetszik benne. Nagyon boldoggá tesz, hogy az új album jóval könnyedebb, ha úgy tetszik, sérülékenyebb lesz.”

A banda 2022. június 21-én a Budapest Sportarénában koncertezik majd, ahol minden bizonnyal az új nagylemez dalaiból is eljátszanak néhányat a legnagyobb klasszikusaik mellett.

Borítókép: Live Nation/Tim Saccenti