Új dallal jelentkezett Eric Clapton

A legendás zenész ismét kritikus hangnemet üt a meg a Heart of a Child című szerzeményben.

A 76 éves gitáros az utóbbi időben leginkább azzal került a hírekbe, hogy élesen bírálta a koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és megkérdőjelezte az oltások biztonságát.

Clapton ugyanakkor több ízben leszögezte, hogy nem vakcinaellenes, hiszen ő maga is be van oltva, azonban éppen az AstraZeneca oltás után tapasztalt mellékhatások miatt érzi úgy, hogy fel kell szólalnia a témával kapcsolatban.

A „Lassúkezű” elmondása szerint a vakcina beadása után két héten át zsibbadtnak érezte kezeit és lábait, a tünetek pedig olyan súlyosak voltak, hogy még az is eszébe jutott, hogy esetleg soha többé nem tud majd gitáron játszani.

Clapton azóta egyébként több új dalt is piacra dobott, szólóban (This Has Gotta Stop) és a nyíltan vakcinaszkeptikus Van Morrisonnal közösen is (Stand and Deliver, The Rebels) melyekben kritikával illette a pandémia idején működő „propagandát” és elutasította a lezárások szükségességét.

A legújabb, Heart of a Child című számban ezúttal óvatosabban fogalmaz és inkább a média befolyására hívja fel a figyelmet, pedig társszerzője nem más volt, mint az az egyébként építészként és filmproducerként dolgozó Robin Monotti, aki a Twitteren jelenleg is fel van függesztve oltásellenes posztjai miatt.


Ideológiától függetlenül, a több mint 7 perces, latin beütésű dal remekül sikerült, amire a közreműködő zenészgárda névsora is garanciát jelent. Clapton mellett ugyanis Sonny Emory (dob), Nathan East (basszusgitár), Dirk Powell (mandolin), Daniel Santiago és Pedro Martins (gitár), illetve a produceri feladatokat is ellátó Simon Climie (billentyűs és ütőhangszerek), valamint Sharon White és Katie Kissoon (vokálok) és Nick Ingman (vonós hangszerelés, karmester) hallható a Heart of a Child című számban.

 

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!