Új dalokkal jelentkezett Bryan Adams

A két új szerzemény a kanadai énekes márciusban megjelenő vadonatúj nagylemezén kap majd helyet.

Nem sokkal azután, hogy októberben bemutatta márciusban boltokba kerülő tizenötödik stúdióalbumának címadó tételét, Kanada egyik legnagyobb szupersztárja két újabb, eddig ismeretlen dalt is nyilvánosságra hozott a So Happy It Hurts című várva várt korongjáról.

Fotó: Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency via Getty Images

 

Az On the Road című dalhoz videoklip is készült, apropóját pedig a 2022-es Pirelli naptár megjelenése adta, benne több Adams által készített fotóval, melyeken olyan nevek álltak modellt a fényképészként is kiváló zenésznek, mint Iggy Pop, Rita Ora, Cher vagy Jennifer Hudson.


A ma már ikonikusnak számító kalendárium 1964-ben indult hódító útjára és azóta olyan fotósok művei szerepelhettek benne, mint Herb Ritts, Terry Richardson, Karl Lagerfeld, Mario Testino vagy Annie Leibovitz.

A másik, Kick Ass című szám különlegessége, hogy az elején egy hosszabb monológot is tartalmaz, amelyet nem más ad elő, mint a Monty Python legendás ikonja, John Cleese.


A rockzenéhez szóló ódaként is felfogható lendületes dalról Adams mindössze annyit mondott:

„John intrója tökéletesen összefoglalja a dalt. Nincs elég rock and roll a világban. Több gitárt, több dobot, kezeket fel és szóljon a rock!”

Az eddig megjelent mindhárom szerzemény érdekessége, hogy Bryan társszerzője és a számok producere nem kisebb név volt, mint Robert John "Mutt" Lange, aki korábban az énekes olyan slágereinek megalkotásában is oroszlánrészt vállalt, mint az (Everything I Do) I Do It for You, a Can’t Stop This Thing We Started, a Please Forgive Me, az 18 til I Die vagy a Have You Ever Really Loved a Woman.

Lange neve garancia a sikerre, hiszen producerként többek közt olyan ikonikus albumok köthetőek a nevéhez, mint az AC/DC Highway to Hell és Back in Black című klasszikusai, a Def Leppard Pyromania és Hysteria című mesterművei vagy ex-felesége, Shania Twain Come on Over című több rekordot is felállító nagylemeze.