Visszavonul a Despacito előadója

Daddy Yankee egy utolsó lemezt azért még piacra dob, nyáron pedig meg is turnéztatja azt.

Videóüzenetben közölte a világgal a sokkoló hírt a reggaeton királyának is nevezett Daddy Yankee, miszerint visszavonul a zenei életből.


A Ramón Ayala néven született, még mindig csupán 45 éves előadó a következőt mondta el a hivatalos honlapján közzétett videóban, amelyben spanyol nyelven szólt rajongóihoz:

Ez a karrier egy igazi maraton volt, és végre látom a végcélt. Mindannyiótokkal együtt fogom kiélvezni azt, amit kaptam tőletek. Az emberek azt mondják, hogy én tettem globálissá ezt a műfajt, de ti adtátok nekem a kulcsokat, hogy kinyissam az ajtókat, hogy ez a műfaj a világ legnagyobbja lehessen.”

A szupersztár a fiatal generációkra gyakorolt ​​hatásáról is beszélt:

„Azokon a környékeken, ahol felnőttünk, a legtöbbünk drogdíler akart lenni. Ma, ha ezeken a helyeken járok, a többség művész akar lenni, és ez nagyon sokat jelent számomra.”

A Puerto Ricó-i rapper elmondása szerint március 24-én még egy stúdióalbumot megjelentet Legendaddy címmel, és az anyag 10 év után Ayala első stúdióalbumaként kerül majd a boltok polcaira. A készülő korongot a zenész a legjobb munkájának nevezte, amin az összes olyan stílus helyet kap majd, ami jellemezte őt, így „tele lesz bulival, háborúval és romantikával”, ezzel megünnepelve 32 éves karrierje lezárását.

Daddy Yankee / Forrás: Gladys Vega/Getty Images for Discover Puerto Rico

 

A több mint 30 millió eladott lemezzel büszkélkedő Daddy Yankee 2004-ben vált világszerte ismertté a Gasolina című dalának köszönhetően, aminek sokan a reggaeton műfaj globális mainstream áttörését is tulajdonítják. 2017-ben aztán a Luis Fonsival közösen elkészített Despacito rekordideig, 16 héten keresztül állt a Billboard 100-as kislemezlista élén és a mai napig minden idők második legnézettebb kisfilmjének számít a legnagyobb videómegosztó portálon.


A reggeaton királya augusztusban egy észak-és dél-amerikai búcsúturnéra indul, megkoronázva több mint három évtizedre visszatekintő pályafutását, de előtte még a magyar fővárosba is elhozza vérpezsdítő latin muzsikáját, hiszen 2022. június 10-én a Budapest Sportarénában ad majd minden bizonnyal felejthetetlen koncertet.