Egyéb

Állatok Világnapja hétvége

Budakeszi Vadaspark
2022. október 01. (szombat) 10:00 - 2022. október 02. (vasárnap) 16:00

Helyszín:

Budakeszi Vadaspark
2092 Budakeszi

A kétnapos, teljes hétvégét átölelő, a felelős állattartást népszerűsítő rendezvény, mely rengeteg, színes programmal vár minden kicsit és nagyot.
Október 1-én, szombaton egész nap, arcfestő várja az érdeklődőket a bejárat melletti szaletlinél. Az említett helyszínen továbbá Mézédes Méhek pultunknál mindent megtudhattok a méhek, ökoszisztémában betöltött fontos szerepéről, védelmükről, hasznosításukról és a mézről is. Kóstolhattok különleges házi mézeket is, egyenesen a termelőktől, akik örömmel válaszolnak minden kérdésetekre. A méhek mellett a többi rovarnak is fontos szerepe van a természet körforgásában, ennek megértésében és a rovarok megkedvelésében segít a Vizipók Csodapók pult.
A felelős állattartás nevében pedig a Pilis-Budai Kutyamentő Közhasznú Egyesület, a Vadasparkon kívül, a Kalandparkkal szemben, vár minden érdeklődőt, aki többet szeretne megtudni a felelős állattartásról, az örökbefogadások menetéről, és hogy miért is fogadjunk inkább örökbe és ne vásároljunk.


Október 2-án jótékonysági futóverseny is lesz; immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Fuss Forest Futóverseny, melynek befolyt összegét 100%-ban a felelős állattartás népszerűsítésére fordítják a szervezők.