Egyéb

Anyák a mesékben - online meseszeminárium

Online nézhető ONLINE
2021. június 02. (szerda) 20:00 - 21:30

“A mese olyan történet, amelyben mindenért meg kell dolgozni, semmi sem magától szép és jó, semmi sem magától működik rendben.”


Három alkalmas zárt csoportos, interaktív online mesekurzus a Csendben Nő Akadémián Boldizsár Ildikó vezetésével.


Boldizsár Ildikó több évtized mesekutatói és terapeutai tapasztalatát ötvözi a mesék ősi világából hozott tudással, bölcsességgel. Nagy sikerű meseválogatások, szakirodalmi könyvek és az általa kidolgozott Metamorphoses Meseterápiás Módszer is mutatja, hogy minden élethelyzetnek van mesebeli párja, és minden mesében az önmagunkkal való találkozás a legfontosabb.


Miért nincsenek jó anyák a mesékben? És miért tűnnek el olyan hamar, ha mégis vannak? Miért olyan bonyolult az anya-lánya kapcsolat a mesék szerint, és mi van az anya-fiú kapcsolatokkal? Miért süt az anya hamuban sült pogácsát? Egyáltalán: milyen példákkal és ellenpéldákkal segítenek a történetek az anyává válásban?


Alkalmanként egy (-kettő), előre kiválasztott népmesén keresztül, elméleti-gyakorlati feladatok segítségével merülnek el az édesanyák, mostohák, segítők és tanítók történeteinek értelmezésében.


III. alkalom:


A vaddisznóvá vált fiú című erdélyi szász mesén keresztül az anyai átkok és
áldások hatásaival, valamint az archetipikus anyafigurák támogató erejével
foglalkoznak.

További információk és jegyvásárlás