Egyéb

Aranka és a manók - gyereknapi online móka a Debreceni Irodalom Házában

Online nézhető ONLINE
2020. május 30. (szombat) - 2020. május 31.

Egyszer volt, hol nem volt, nem tudom, hogy merre volt, de valahol csak ott volt, egy tündéri Mesevilág. A Mesevilág közepén volt egy vénséges vén erdő, és abban a vénséges vén erdőben élt megannyi állat. Éltek köztük olyan kicsik, amiket akkor se veszel észre, ha hunyorítasz, s közben egészen közel hajolsz a földhöz, de olyan hatalmasak is, melyeknek épp hogy felérsz a térde kalácsáig. Egyesek színpompás szárnyakkal szálltak a légben, mások gyönyörű uszonyokkal siklottak a vízben. Ebben a Mesevilágban nem bántották egymást az állatok. Békésen kergetőzött erdő ezeréves tölgyfáinak árnyékában az oroszlán az őzgidával, a bárány a farkassal, a róka a nyúllal. S mikor megfáradtak és megszomjaztak, az erdő mélyén fakadó forrás hűs vizében frissítették fel magukat. Így ment ez egészen addig, míg egy szép nap az erdőben egy kisbocs nem született. Aranka – mert hogy így hívták a kicsit – képes volt egész hascsikarásig lakmározni a málnából, és ahogy cseperedett, úgy cseperedett vele az étvágya is.


Így kezdődik a Déri Múzeum gyereknapi meséje Arankáról, a medvebocsról (aki azóta már medvenagymama lett), Fehér Tivadarról és a Manóudvar manóiról.


A Déri Múzeum közösségi oldalain a szereplőket és a helyszíneket Aranyi Fruzsina múzeumpedagógus segítségével a gyerekek maguk is felkereshetik, meglepetésként már május 30-án reggeltől.


A kisfilm és az interaktív feladatok ezt követően a Déri Múzeum Youtube csatornáján bármikor megtekinthetők.