Egyéb

Arcélek, útszélek - ARTmozi.galéria

Hegyvidék Galéria
2022. május 17. (kedd) 18:00
Ár: 600 Ft, Hegyvidák kártyával: 200 Ft

Helyszín:

Hegyvidék Galéria
1126 Budapest, XII. kerület, Királyhágó tér 10

Az Arcélek, útszélek a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, Agnès Varda és a francia fotós és street artist, JR szívmelengető utazását mutatja be a vidéki Franciaország tájain, és a hihetetlen, gyengéd barátságot, ami útjuk során kettejük között szövődött.


francia dokumentumfilm magyar felirattal | 89 perc | 2017
Agnès Varda és JR filmje


Több közös vonás van az idén 90 éves Agnès Vardában, akinek egyedi filmművészeti vízióját az ötvenes évektől kezdve világszerte ünneplik a lelkes filmszeretők, valamint az Instagramon több, mint egymillió követővel rendelkező, 35 éves fényképész/street artist JR-ben, mint elsőre gondolnánk. Mindketten életreszóló szenvedéllyel foglalkoznak a képekkel, megalkotásuk módjával, elhelyezésükkel és megosztásukkal. Agnès a játékfilm és a dokumentumfilm műfajában éli meg ezt, JR pedig a világ számos pontján feltűnő, gigantikus szabadtéri fotóinstallációi által. Amikor a Varda régi rajongójának számító JR felkereste Agnèst Rue Daguerre-i otthonában, mindketten azonnal tudták, hogy együtt akarnak dolgozni.


Az Arcélek, útszélek kettejük szívmelengető utazását mutatja be a vidéki Franciaország tájain, és a hihetetlen, gyengéd barátságot, ami útjuk során kettejük között szövődött.


12 éven aluliaknak nem ajánlott!