Egyéb

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Karanténkurzus / Kényszerleszállás

ONLINE
2020. április 07. (kedd) 19:00 - 20:00

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Multidiszciplináris ONLINE kurzus a járványhelyzetben a Szájensz Szeánsztól! 


Az egyetem és a közoktatás digitalizálásával szeretnék ők is kivenni a részüket a távoktatásból, és segíteni minden hétre valami tudományos kontentet hozni nektek. A témákat különböző diszciplínák kutatói hozzák, igazodva az aktuális helyzethez.


Milyen pszichológiai kihívásokkal jár egy globális járvány?
Mi a koronavírus és a környezetvédelem kapcsolata - vajon a vírus menti meg a Földet?
Katasztrófaszociológia, járványtörténelem, vírusgeneráció?
A tudomány végtelen sok területe adhat érdekes adalékot a jelenlegi helyezet megértéséhez, a jelenlegi helyzeten keresztül pedig mindenki megismerhet tudományos területeket, elméleteket, és kutatókat.


Nemcsak a vírus, de a karantén is sok társadalmi réteget veszélyeztet közvetlenül. Az idősek, a súlyos betegséggel élők és az egészségügyi dolgozók mellett van még egy csoport, akik kifejezetten megsínylik az izoláció időszakát. Róluk viszont gyakran van elterelve a téma.
Ezen változtatna Sárosi Péter, a Drogriporter szerkesztője és Dávid Ferenc, a Kék Pont Alapítvány munkatársa. A két szakember arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen nehéz lehet a karantén a drogfogyasztók számára, továbbá arra, hogy a vesztegzár alatti tudatmódosítószer-fogyasztás nem éppen veszélytelen. A változások könnyen megviselhetik az embert - nem is beszélve a karantén alatti szerváltásról, az összeomló drogpiacról, amik az általuk gerjesztett feszültség miatt csak még fokozottabb fogyasztáshoz vezethetnek.