Egyéb

Bibedombi szörnyhatározó

Itt és Most Társulat
2021. szeptember 25. (szombat) 10:30
Ingyenes

Helyszín:

Itt és Most Társulat
1092 Budapest, Ráday utca 18. Bejárat az Erkel utca 15. felől

Rendhagyó irodalomóra drámapedagógia eszközökkel Adamik Zsolt és Hanga Réka könyvének feldolgozására.
Korosztály: 9-12 éves korig
"A szörnyhatározóban minden szörnynek saját meséje van. Meghökkentő történeteinkben annyi nyelvi játék és humor van, hogy a bátor olvasó rögvest az ágy alatt lapuló búmanó vagy a titokzatos szekrényben megbúvó szörny keresésére indul. Ezek a lények ugyanis alapvetően mulatságosak.
A rendhagyó irodalomóra során a Szörnyhatározó szörnyeinek történetén keresztül keressük az utat azokhoz a félelmeinkhez – saját kis szörnyeinkhez – amelyek mindannyiunk életében jelen vannak. Ezekkel a félelmekkel sokkal könnyebben tudunk megbirkózni, ha megismerkedünk velük, összebarátkozunk és megszelídítjük őket. 
A szörnyek azért vannak, hogy lássuk, mitől félünk. Épp ezért, itt nem is nagyon fél senki sem. A Bibedomb a város fölé emelkedik. Magassága: jó nagy.
Ketten laknak a tetején: Kisujj néni és Talicska bácsi. Meg a pici ház, piros tetős,
fecskefészkes. Meg a kócos erdő körben, benne medve, róka, nyúl. Meg a szörnyek: nagyfogúak, kötekedők. Nem mind, persze. A gépsárkány a mosógépben morcog, a resztlimanó meg simán válogatós gyerekeket lop, a
hüjeti csak tör-zúz a városban. A vérzsiráfnak meg hiába van nagy foga, semmire se megy vele. Mondjuk a porcicamaffia tényleg kötekedő. Meg mindenütt ott nyivákol. És vigyorog! Ám Talicska bácsi, a szörnycsősz néha rendet rak. Olyankor kicsit nyugalom van. Meg télen is: olyankor felkerekedik a Bibedomb, és elmegy a nyárba...”