Egyéb

Bolygóbarát Budapest

Gellért tér
2022. január 15. (szombat) 10:30
Ár: 4000, 4500 Ft

Helyszín:

Gellért tér
1111 Budapest, XI. kerület, Gellért tér

Gyülekezés és indulás/Végállomás, kiszállás:  Gellért tér, Forrásház
(1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.)


Házi kovásszal készült kenyér, csomagolásmentes dezodor, megújuló energiaforrások. A sétán megtudhatod, hogy te hogyan segítheted bolygónk jövőjét!


Újbuda dinamikusan fejlődő központja a Bartók Béla út, ahol egyre másra nyílnak a kávézók, galériák, designerműhelyek – legtöbbjük jövőtudatosan. Úgy tűnik, közös filozófiájuk gondolni közös értékeinkre, és arra, hogy a következő generáció számára jobb állapotban hagyjuk a földet, mint ahogy átvettük.


Mi mindent fogtok látni és tanulni?
spontán grillezőt és szociális “jacuzzit” a Gellért fürdő tövében
csomagolásmentes boltot – hogy redukáljuk a szeméttermelést
kortárs designbolttal összekötött adományboltot – hogy tudd, ami neked nem kell, másnak kincs lehet
vegán fagyit, hamburgert és kürtőskalácsot – hogy csökkentsük az állattartás okozta ökológiai lábnyomot
organikus kozmetikumokat a legnagyobb drogérialáncokban
bankfiókot közösségi ponttal és fair trade biokávézóval – és tanulunk a zöld bankolásról és egyéb fenntartható modellekről
a Down Alapítvány foglalkoztatóházát – hogy senkit se veszítsünk el útközben
közösségi kertet – hogy mindent megtudj a komposztálásról és a főváros madárvilágáról

Kik támogatták a séta megszületését?
A séta megszületését a Ringier Axel Springer Magyarország támogatja. ​A RAS Magyarország a magyar médiapiac egyik vezető vállalata, jelentős hatása és befolyása van a külső környezetre. Mindezek miatt elkötelezettek, hogy a legkomolyabb előírásoknak megfelelően képviseljék a fenntartható fejlődést.


A sétavezető üzeni:
Tartsatok magatoknál maszkot, mert egyes helyszínek csak maszkban látogathatók.


Támogatónk üzeni:
„A klímaváltozás hatásai évről évre erősebben befolyásolják mindennapjainkat. Cselekednünk kell, ha változást akarunk elérni! És mi cselekszünk is: tájékoztatunk, edukálunk, érzékenyítünk. Mert úgy hisszük, a média ereje felelősséggel jár. Ezért azon dolgozunk, hogy milliós elérésű kiadványainkban és médiamárkáink online felületein a fenntartható fejlődés kihívásait lefordítsuk a hétköznapok nyelvére és olyan praktikus tanácsokkal lássuk el az olvasóinkat, amelyeket bárki be tud építeni a mindennapjaiba.


A Bolygóbarát Budapest fenntarthatósági séta megrendelésekor is ez vezérelt bennünket: egy olyan program összeállítására törekedtünk a Sétaműhellyel, amely egyszerre érzékenyít, közérthetően edukál és kínál kellemes, „zöld” kikapcsolódást. Mi így segítjük elő a tudatosabb döntéseket, egy élhetőbb bolygóért!” – Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezető-igazgatója